perjantai 5. helmikuuta 2016

JATKOAIKAA JA SOTEA PUKKAA

Puoluesihteerit ovat kiitettävästi askaroineet kunta- ja maakuntavaalien parissa ja saaneet tulostakin, joka syntyy eduskunnassa myös päätökseksi.
Kuntavaalien osalta arvoisat puoluesihteerit olivat jo aiemmin päättäneet siirtää muuten lakisääteisesti tämän vuoden syksylle langenneet kunnallisvaalit ensi vuoden huhtikuuhun. Nyt he ovat tulleet uusiin aatoksiin ja kuntavaalit pidetään uudenuutukaisten maakuntavaalien kanssa yhdessä syksyllä 22.10. 2017 ja uusien valittujen toimielimien eli kunnallisvaltuustojen kuin myös maakuntavaltuustojen toimikausi alkaa 1.1.2018. Näin me nykyiset valtuutetut saama vuoden jatkoaikaa eli nelivuotiskautemme piteneekin viisivuotiseksi.
Maakuntavaaleista tuleekin sitten melkomoiset, sillä Satakunnassakin valitaan 69 jäsentä. Kun ehdokkaita saa olla 1,5 kertaa valtuutettujen lukumäärä, saa ehdokaslistalle tulla jopa 103 nimeä. Voi luvata, että varmasti kaikki halukkaat pääsevät ehdokkaiksi ja äänestäjillä on mistä valita!
Tänään myös Satakunnan eduskuntapuolueiden puheenjohtajina kokoustimme Sote Satakunnan ohjausryhmän päätöksen mukaisesti valmistelemassa 13-15 hengen luottamusmiehistä koostuvan johtoryhmän kokoonpanoa. Lähes sopuisasti saimmekin aikaiseksi alueellisen, puoluepoliittisen ja myös tasa-arvon täyttävän johtoryhmän koostumuksen.
Tämä esitellään sitten ohjausryhmälle, jolle esitämme myös varahenkilöt, joista teemme ehdotuksemme ensi maanantai-illan kokoontumisessamme.

Ei kommentteja: