torstai 18. helmikuuta 2016

Venäjän haaste

Puolustusministeri Jussi Niinistö, kansanedustaja Ville Niinistö ja Venäjän-tuntija dosentti Arto Luukkanen sekä Aleksanteri-instituutin edustaja Markku Kangaspuro keskustelivat tunnin A talk ohjelmassa Jan Anderssonin johdolla yhä polttavammaksi käyvästä Venäjästä, uhkako vai haaste! Vastaus oli ei uhka, mutta haaste esim. pohjoisen itärajan yli tulevien turvapaikanhakijoiden johdosta!

Parinkymmenen vuoden aikana tuudittauduttiin Venäjä-suhteessa täysin normaaliin ystävälliseen suhdetoimintaan, kunnes Venäjän Krimin valloitus ja hyökkäystoiminta Itä-Ukrainassa aiheuttivat kansainvälisten sopimusten vakavan rikkomisen ja aiheuttivat EU:n asettamat talouspakotteet.

Kysymys on tullut ajankohtaiseksi myös viime päivinä, kun Suomen puolustusvoimien harjoitusyhteistyössä pohjoismaisten yhteistyökumppaniemme lisäksi maamme alueelle tulee myös Nato-kumppanuuden perusteella myös USA:n lentolaivue ja panssaroituja ajoneuvoja, joita he käyttävät joukkoja liikutellessaan.

Keskustelussa oltiin yhtä mieltä, että Suomi myös Niinistöjen johdolla on toiminut hyvin keskusteluyhteyden ylläpitämisessä Venäjän johdon kanssa.

Ei kommentteja: