torstai 31. maaliskuuta 2016

Kaupunginjohtaja eläkkeelle

Kaupunginjohtaja Paavo Karttusen juhlallisia läksiäisiä vietettiin koko päivä Kankaanpään kaupungintalolla. Kuvassa hänen muotokuvansa paljastushetki, malli oikealla ja taiteilija Erja Honkanen vasemmalla. Kuva valtuustosalissa kaupunkineuvos Ennu Virtasen kuvan vieressä, tämä edellinen kaupungin teettämä maalaus on yli 40 vuoden takaa vuodelta 1975. Paljastuspuheen piti valtuuston puheenjohtaja Kauko ja minä kapunginhallituksen puheenjohtajana sain pitää kuntaliiton kultaisen ansiomerkin luovutuspuheen:

Arvoisa kunniavieraamme kaupunginjohtaja Paavo
Meillä on käsillä merkittävä tilaisuus, Sinun lähtöjuhlasi samalla tunnemme syvää kiitollisuutta, mutta tietysti myös haikeutta, kun mittava työpanoksesi kaupunkimme hyväksi on nyt päättymässä. Osaamme antaa työstäsi sille kuuluvan arvon, sitä osoittaa juuri paljastettu muotokuvamaalauksesi, joka on vasta toisen johtajan kuva ja edellisestä kaupunkineuvos Ennu Virtasen muotokuvastakin on jo kulunut 40v.

Uskon että kuitenkin meidän kaikkien niin sinun kuin meidän luottamusmiesten, kaupungin työntekijöiden kuin kuntalaistenkin yhteisiä tuntoja kuvastaa kenraalikuvernööri Pietari Brahen lentäväksi lauseeksi muodostunut toteamus. Minä olin maahan ja maa minuun hyvin tyytyväinen. Ja tätä voisimme soveltaa: Minä olin kaupunkiin tyytyväinen ja kaupunkilaiset minuun tyytyväisiä.

Näin olet jättänyt pysyvän jäljen kaupunkimme historiaan ja kehittämiseen. Mutta enne kaikkea ihmisenä olet toiminut esimerkillisesti. Niinpä tässä hyvin onnistuneen muotokuvasi äärellä onkin hyvä toistaa elämänviisauksia: Elämäntaito on tärkein, vaikein, jaloin ja arvokkain kaikista taidelajeista, sillä mitä tavallisesti kutsumme taiteeksi pystyvät vain ani harvat luomaan, mutta elämisentaito on jokaisen asia. Jostain Rubensin maalauksesta maksetaan miljoonia,[ onnistunutta elämäntyötä ei voida ostaa mistään hinnasta.

Näin olemme syvästi kiitollisia työstäsi ja esimerkistäsi ja meillä on kunnia merkitä Sinut myös tässä tilaisuudessa merkilliseksi mieheksi, kun saamme ojentaa Sinulle kuntaliiton myöntämän kultaisen ansiomerkin. Eivätkä nämä huomionosoituksen tähänkään jää, mutta perästä kuuluu sitten aikanaan.
Näytä lisää
Kankaanpään kaupunki - City of Kankaanpää lisäsi 5 uutta kuvaa — paikassa Kankaanpään kaupunki - City of Kankaanpää.
Kaupunginjohtaja Paavo Karttusen eläkekahvitus ja muotokuvan paljastus 31.3.2016
Tykkää
Kommentoi

Ei kommentteja: