lauantai 12. maaliskuuta 2016

Viisi naista, kuusi miestä puoluehallituksessa

Puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä eduskunnan pikkuparlamentti-rakennuksessa kokousti myös puoluehallitus ja melkoinen määrä kansanedustajiamme.

Valinta-asiana oli aina vuodeksi kerrallaan valittavan puoluehallituksen nimeäminen. Pyrkijöitä oli runsaasti ja seitsemästä valitusta vain kolme entistä säilytimme paikkamme ja neljäs Pohjois-Karjalan piirin puheenjohtaja putosi arvalla tasatuloksen saaneelle Kymin piirin puheejohtajalle Ilpo Heltimoiselle, arvonnassa oli mukana kolmaskin saman äänimäärän saanut Lapin piirin puheenjohtaja Matti Torvinen.

Kolmena muuna uusina hallituksen jäseninä valittiin Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Veijo Niemi, Mira Nieminen Hämeen piiristä ja Etelä-Savon piirisihteeri Outi Virtanen. Vanhoina jatkoimme edellinen Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja Juhani Pilpola, Keski-Suomen Marke Tuominen Äänekoskelta ja minä Satakunnan piiri puheenjohtajana.

Puoluehallitukseenhan kuuluvat lisäksi puheenjohtajisto ja puoluesihteeri, joista kolme on Helsinki-Uusimaa alueelta eli puheenjohtaja Timo Soini, ensimmäinen varapuheenjohtaja Jussi Niinistö ja puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo. Toinen varapuheenjohtaja Hanna Mäntylä edustaa Lapin piiriä.

Näin oikeastaan ilman omaa edustajaa puoluehallituksessa ovat Etelä-, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaat, Kainuu sekä Pohjois-Savo ja Pohjois-Karjala. Eli todella pohjoisempi osa maastamme Lappia lukuun ottamatta. Naisten luku nousi yhdellä ollen nyt yhteensä viisi miesten kuutta vastaa. Kaiken kaikkiaan siis sukupuolijakautumakin on mitä tasapuolisin!

Ei kommentteja: