torstai 26. tammikuuta 2017

42,3%

42,3% on niin iso luku, että se vetää pohjan pois tänään julkistetulta gallup-tulokselta. Näin moni ei ilmoittanut puoluekantaansa. Niin myös mielipidetiedustelun tekijät myöntävät Suomen ilmapiirin  muuttuneen viime aikoina siten, että entistä useampi ei enää ilmoita puoluekannatustaan. Samoin yhä useampi ei ole kannastaan niinkään varmoja ja liikkuvien äänestäjien määrä on yhä enenemässä.

Myös koko äänestyksestä poisjääntiä harkitsevat on kasvava joukko. Niinpä neljä vuotta sitten kunnallisvaaleissa äänesti vain 58,3%, joka taitaa olla näiden vaalien alhaisin luku kautta aikojen.

Yksi suurimmista kunnallisvaalien kynnyskysymyksistä taitaakin olla, miten saadaan äänestäjät käymään uurnilla. Ehdokasasettelulla on suuri merkitys, miten ehdokkaiden tunnettavuus lisää äänestyshalukkuutta. Ja mitä suurempi ehdokasmäärä, sitä parempi lopputulos.

Tänään ilmestynyt Suomen Kuvalehti tarkastelee huhtikuussa pidettäviä kuntavaaleja nykyisten eduskuntapuolueiden näkökulmasta. Kuvitukseksi on otettu meidän perussuomalaisten piirijohtajien kokouksesta otettuja värikuvia, tuttuja hahmoja, yhdessä näyn minäkin ainoana pelkässä paidassa Raimo Vistbackan tavoin.

Ei kommentteja: