perjantai 24. helmikuuta 2017

Kaksoiskansalaisuus - adoptiolapset

Vuonna 2003 suuressa suvaitsevaisuusaallossa poistettiin kaikki rajoitukset virkoihin pääsystä kaksoiskansalaisilta. Niinä  vuosina pääministerinä toimi Paavo Lipponen ja toisena suurena puolueena hallituksessa oli keskusta, molemmilla oli yli 50 kansanedustajaa.

Nyt ollaan taas palauttamassa tämä harkintamahdollisuus kaksoiskansalaisten osalta varsinkin turvallisuuden kannalta tärkeitä virkoja täytettäessä puolustus- ja ulkoasiainhallinnoissa. Ja tämä on aivan oikein. Meidän uskottavuutensa menettänyt TV-uutisointihan yritti nostattaa viikkokaupalla hälyuutisia mukamas puolustuslaitoksen nykylain vastaisista käytännöistä rekrytoinneissa. Kuitenkin puolustusministeri Jussi Niinistö totesi yks´kantaan, että puolustuslaitos on menetellyt lain mukaisesti ilman erottelua kaksoiskansalaistenkaan osalta. - Eri asia sitten on kokonaan, kun nyt ollaan lakia palauttamassa takaisin ennen vuotta 2003 olleeseen oikeaan muotoon ja sitten taas toimitaan sen perusteella.

Hesari ihmetteli tänään, miten ulkomaisten adoptiolasten lukumäärä meille Suomeen on rajusti laskenut, mutta jätti nykyhenkensä mukaisesti visusti mainitsematta, mistä pudotus johtuu: sukupuolineutraalista avioliittolaista, joka astuu voimaan ensi kuun alusta eli jo vajaan viikon päästä. Esimerkiksi Venäjältä ei enää saada ainoatakaan adoptiolasta meidän perinteistä avioliittokäsitystä syrjivän käytäntömme vuoksi.  Onko oikein, että monet täysin normaalit avioparit jäävät ilman adoptiolasta ilman omaa syytään?

Ei kommentteja: