torstai 23. huhtikuuta 2009

Jymyuutinen

Päivä torilla oli Kiken. Nuorekas bodauksen maailmanmestari Kike Elomaa otti yleisönsä, lauloi, puhui, antoi nimikirjoituksia ja halasi. Kankaanpään Venesjärvellä Tommilan talossa syntyneen äitinsä kautta mummulassa tutuksi tulleita oli paljon ja löytyipä pikkuserkkujakin. Kahvi ja pulla teki kauppansa ja samoin Kiken kuvilla varustetut taskukalenterit, jollaisia itsekin olen jakanut viimeksi viime syksyn kunnallisvaaleissa. Sääkin oli kevään lämpimin ja tunnelma yhtä hyvä kuin kaksissa edellisissäkin vaaleissa eli kunnalllisvaaleissa ja eduskuntavaaleissa. Perussuomalaisten jatkuva suosion kasvu on käsin kosketeltavaa ja nyt se kanavoituu EU-vaaleissa, moni ennen näissä vaaleissa nukkunut lähteen nyt uurnille.

Paikalla oli myös toinenkin meppi-ehdokas eli samoin kuin Kikekin Turun läheltä oleva tohtorismies Lauri Heikkilä, joka viljelee myös sotainvalidi-isältään perimäänsä maatilaa. Hänen autonsa oli ylt´ympäriinsä täynnä vaalimainoksia, Kiken auton rekkari kertoi emännästään: BOD 1.

Vaikka toritapahtuma oli mitä onnistunein, ei se kuitenkaan ollut päivän ykkösjuttu, sillä iltapäivällä tuli selväksi, että Maisterisjätkä uhraa yhden päivän Pohjois-Satakuntaan ja juuri vaalien alla eli perjantain 5.5. Edellispäivänä on TV:n suuri vaalikeskustelu. PerusTimo on ensin noin klo 10-12.30 Kankaanpäässä, sitten Honkajoen Pesämäen suuressa konemessutapahtumassa ja vielä illalla monien pyyntöjen johdosta Siikaisissa. Näin meille kaikille alueen ihmisille tajoutuu oiva tilaisuus nähdä livenä vaalien ylivoimainen suosikki ja tuleva äänikuningas sekä kuulla viimehetken tilannekatsaus ja viimeiset uutiset.

Ei kommentteja: