torstai 16. huhtikuuta 2009

Kevääntuloa

Vaikka viime yönö olikin 6 astetta pakkasta, kevät tekee tukoaan kohisten, päivä pitenee, lumet ovat sulaneet ja kesäriennot tulevat mieleen. Lenkillekin pääsee maastoon, jo kolmatta päivää pystyimme Koskelan Jarin kanssa vetämään lenkin Kuninkaanlähteen poluilla.

Tänään toripäivänä ei kylläkään vielä näkynyt paljoakaan kesän merkkejä. Tosin on jo muutama vihannesten myyjä ja myös kevätkukkia on saatavilla kuten Anja Lammisella, jonka myyntipöydällä saan kesäajan tarjota lähetyslimppuja, veteraaniarpoja ja myös Herättäjä-Yhdistyksen tuotantoa.

Veteraanitalolla oli kuukausittainen Sotaveteraanien hallituksen kokous, jossa naiset tarjoavat kahvit ja Reijo Orhanen johtaa puhetta rutiinallaan. Kansallisen veteraanipäivän juhlallisuudet ovat tulossa, jo lauantaina 18.4. lähtee 10 veteraania maaherran kutsuille, Pohjois-Satakunnan juhla on 26.4. ammatti-istituutisssa, seppeleenlasku sankarihaudoilla 27.4. ja heti seuraavana päivänä pidetään Satakunnan Sotaveteraanien piirikokous Kankaanpään kuntoutuskeskuksessa. Samana päivänä suoritetaan myös vuosittainen veteraanikeräys keskustassa ovelta ovelle ja kauppojen ovilla.

Illalla oli Uki Kivirannalla Karhoismajan osakaskunnan kokous ja huomenna Asko Riitahuhdalla Karhoismajan vesireittien kunnostusyhdistyksen kokous, molemmissa olen rahastonhoitajana.
Näin pyrimme kunnostamaan järviemme (Valkeajärvi, Majajärvi, Suutari, Pikkuhapua, Hapuanjärvi ja Äpätinjärvi) tilaa. Kaislikoita on niitetty, rantoja raivattu ja ruopattukin, suodatuspatoja ja laskeutusaltaita suunniteltu ja rakennettu talkootyöllä ja yhteiskunnan antamilla projektirahoilla. Kyläläisten ja kesämökkiläisten yhteishenkeä on rakennettu ja näin pyrimme kaiken aikaa lisäämään viihtyvyyttä ja parantamaan ympäristöä ja vesistömme veden laatua. Mökilläkin pistäydyin ottamassa pois koko talven avantoa auki pitäneen pumpun, vaikka tänä talvena avannossa käynti jäikin tosi vähään. Kevättä on siis rinnassa yhdellä ja toisella!

Ei kommentteja: