lauantai 16. toukokuuta 2009

Aamuhartaus puoluekokoussunnuntaina Seinäjoella

Tänään kaatuneiden muistopäivänä saamme tuntea syvää kiitollisuutta kaikille sotiemme veteraaneille ja silloin eläneille lotille ja kotirintaman naisille. Näin saamme liittyä sukupolvien saattoon jopa kaikkien menneiden polvien kanssa. Ja sieltäkin olemme voineet ammentaa voimaa ja siunausta myös yhteiskunnalliseen toimintaan. Hengen vainioilla ollut vuosisatojenkin aikana siunauksen aikoja vastauksena monien uskollisten hartaisiin rukouksiin. Älkäämme olko näitä siunauksen virtoja sammuttamassa eripuraisuudella ja tuomitsevalla asenteellamme pitäen aina vain itseämme ainoina oikeassa olevina. Ei Jeesuskaan puhunut niinkään oikeasta opista, vaan rakastamisesta eikä vain sanoissa vaan ennen kaikkea teoissa.

Niinpä tämä Jeesuksen esittämä rakkaus onkin kristinuskomme keskus. Jumalan rakastaminen on uskossamme kaikki kaikessa, mutta juuri se tuleekin ilmi lähimmäisen, jokaisen toisen ihmisen rakastamisena. Jeesus irrotti lähimmäisrakkauden kansallisesta rajoittuneisuudesta, kun hän avarsi sen myös juutalaisten ulkopuolelle koskemaan meitä kaikkia, silloisia pakanakansojakin. Tässä on kristillisen uskomme perusta, niin heikosti kuin kristilliset kirkkomme ja me kristittyinä olemmekin tätä Jeesuksen tahtoa ja opetusta seuranneet. Eikä Jeesuksen julistama rakkauden kaksoiskäsky enää olekaan ainoastaan juutalaisuuden ja kristinuskomme ydin, vaan se on koko ihmiskunnalle annettu vetoomus ja haaste. Käskyistä suurin ja tärkein on: Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi. Toinen yhtä tärkeä on siis: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Ja Jeesus lisää vielä: Näiden kahden käskyn varassa ovat laki ja profeetat.

Ja vain näiden kahden turvin mekin kestämme: siunatkaamme, älkäämme kirotko! Ja voimaa saamme Herraltamme, Suurelta Esirukoilijaltamme.

Olkoon kaikkia meitä rohkaisemassa Jumalamme hyvä huolenpito. Saamme yhtyä päivän psalmitekstin kirjoittajan rukoukseen:
Herra, kuule rukoukseni, vastaa minulle, minä olen köyhä ja avuton. Herra, armahda minua! Minä ylennän sydämeni sinun puoleesi. Täytä palvelijasi ilolla.

Ei kommentteja: