sunnuntai 17. toukokuuta 2009

Olinhan siellä minäkin

Yli kuusisataa henkeä ahtautui vain viidellesadalle hengelle tarkoitettuun auditorioon Seinäjoen yliopistokeskuksessa Perussuomalaisten suurimmassa puoluekokouksessa. Paikalla olleena tuli eittämättä mieleen SMP:n suuret kokoukset, joista itselleni ensimmäisessä olin v.1968 parast´aikaa varusmiespalvelusta suorittaneena Säkylän Huovinrinteellä. Kokous oli Porissa ja olin siellä mielestäni ainoa sotilaspuvussa oleva, kun samalla jatkoin matkaa lomalta takaisin varuskuntaan. Veljeni Jouko oli juuri valittu SMP:n valtuutetuksi Kankaanpäässä. Sittemmin vielä suurempaa kokousta Porissa saimme pitää v.1979, jolloin olin tuore kansanedustaja ja Eino Poutiainen, eduskuntaryhmätoverini, toi viestin puolueen perustamispaikkakunnalta Pieksämäeltä mopolla pysähtyen torintäyteisen yleisön jututeltavaksi myös Kankaanpään torilla. Nythän Timo Soini, yksimielisesti puheenjohtajaksi valittuna tulee samalle torille perjantaina 5.6. sopivasti juuri ennen EU-vaalipäivää.

Myös tunnelma oli samanhenkinen kuin SMP:n suuruuden päivinä, jolloin meillä oli 18 kansanedustajaa. Kaikki tunsimme toisemme veljiksi ja sisariksi. SMP:ssä muuten aina kutsuttiin jopa Veikko Vennamoa veli puheenjohtajaksi, nyt puheenvuoron aluksi tosin sanottiin vain proosallisesti herra puheenjohtaja.

Tungosta johtapaikoille riitti, niin että Timon valintaa lukuunottamatta kaikissa valinnoissa jouduttiin äänestämään, kun puolueessamme on jokaisella jäsenellä äänioikeus . Niinpä lauantaina oli tarkoitus keskeyttää kokous valintojen jälkeen klo 17. Itse suoritettuani papin toimituksia vielä klo 14 Kankaanpäässä ehdin kokouspaikalle vasta samaan kellonaikaan ja pääsin kuitenkin mukaan puoluesihteerin ja puoluehallituksen vaaleihin, kolmen varapuheenjohtajan valinta oli vienyt ajan siihen asti.

Tänään sunnuntaina sitten oli 50 puoluehallituksen jäsenen valinta, jota varten piirien puheenjohtajat neuvottelivat sopuratkaisun, piirien ehdotuksista piti karsia parisenkymmentä halukasta aivan samoin kuin puoluehallitukseenkin ehdotettiin kuudelle paikalle kahtakymmentä ylimääräistä. Sääntöjä ollaankin muuttamassa siten, ettei mikään piiri voi jyllätä ylivoimallaan niin kuin nyt Etelä-Pohjanmaalla olisi siihen mahdollisuus jäsenmäärältään suurimpana piirinä.

Voitontahtoisina olemme menossa EU-vaaleihin ja Timo Soini nauttii myös oman puolueväen jakamatonta suosiota, eikä turhaan. Siksi vakuuttava oli ollut hänen puoluekokouksen avauspuheenvuoronsakin, joka oli keskeytetty suosionosoituksilla 33 kertaa. En muista, katkaistiinko Veikonkaan juhlapuheita ihan niin montaa kertaa suosionosoitusten myrskyihin. Vaaleihin on tasan kolme viikkoa!

Ei kommentteja: