perjantai 15. toukokuuta 2009

Miksi Soinia äänestetään

Perussuomalaisten puoluekokous viikonvaihteessa Seinäjoella käydään onnellisten tähtien alla. Kokouksen yleisömäärästä tulee ennätysmäinen, jopa jotensakin vaikeastikin hallittava, koska meillä sääntöjen mukaan jokaisella jäsenellä on äänestysoikeus henkilövaaleissa, vaikkei nyt puheenjohtajasta tarvitsekaan äänestää, mutta jo varapuheenjohtajista ja puoluehalituksen jäsenistä on äänestettävä, siksi runsaasti on johtopaikoille tunkua.

Timo Soini on itseoikeutettu puheenjohtajaksi. Lehdistö jaksaakin jatkuvasti nostaa hänen muutenkin korkeaa profiiliaan. Tämän viikon kuvalehdistä Apu tekee ennätyksen mainitessaan Timon kolmessa jutussa. Ensinnäkin nostetaan järjestyksessä kolme rötösherrajahtaajaa suorassa jatkumossa: Suomen Pientalonpoikien puolueessa Veikko Vennamo, Suomen Maaseudun Puolueessa Eino Poutiainen, Perussuomalaisissa Timo Soini. EU-vaalimenestystä puntaroitaessa pidetään suulaan Timo Soinin gallupsuosiota vähemmän yllättävänä, vaikka se onkin paljon suurempi kuin perussuomalaisten kannatus. Häntä voivat äänestää omien lisäksi niin keskustapuolueen kuin vasemmistoliitonkin itsensä unohdetuiksi kokevat: työttömät, syrjäytyneet, pienituloiset ja nykymenoon tyytymättömät. Politiikan pakinoitsija Yrjö Rautio puolestaan on tehnyt havainnon, että viidennes keskustan omasta väestä luulee nyt Timo Soinia Kekkoseksi, vaikkei ulkonäöstä luulisi.

Arvostettu Suomen Kuvalehti on teetättänyt oikein oman gallup-tutkimuksensa uudella tavalla, jossa on pyydetty kansalaisia arvioimaan EU-ehdokkaiden pätevyyttä. Jälleen Timo Soini on kärjessä saaden yhtä suuren kannatuksen kuin kaksi seuraavaa yhteensä. Kannattajien joukosa on omien lisäksi paljon kaikkien muidenkin puolueiden kannattajia. Jopa demareissa Timo on suositumpi kuin kukaan demariehdokas. Tässä mittelössä suurella kohulla ehdokkaaksi asettunut isä Mitro jää mopen osalle, hänen suosionsa perustuukin lehden mukaan muihin asioihin kuin ylivertaiseen asioiden hallintaan.

Apu-lehti taisi arviossaan aivan vahingossa osua yhteen - ainakin itselleni - aivan uuteen yhä tärkeämmäksi muodostuvaan tekijään Timo Soinin kannatuksessa, jota en ole osannut edes ajatella. Sen kertoi tänään itsekin Apu-lehteä lähellä ollut henkilö, onhan muuten nykyisen päätoimittajan vanhemmat, joista äiti vielä elää, myös kankaanpääläisiä. Nimittäin jopa älymystön keskuudessa pääkaupunkiseudulla liikkuu ajatus Timo Soinille äänivyöryn hankkimisesta siksi, että se jos mikä saa aikaan muutoksen, ei ehkä niinkään EU:ssa, joka meille suomalaisille sittenkin on melko vierasta ja sinällään vähäarvoiselta tuntuvaakin, vaan nimenomaan oman maamme politiikassa, koska hallituksen on Soinin tulevien eduskuntavaalien äänivyöryn pelossa ruvettava tositoimiin kansan aseman parantamiseksi!

Näin ei EU-vaali jääkään meille enää vieraaksi. Voimme juuri sen avulla vaikuttaa oman maamme asioiden hoitoon ei ainoastaan välillisesti EU:n kautta, vaan suoraan oman hallituksemme ja eduskuntamme ryhdistäytymiseen!

Ei kommentteja: