tiistai 12. toukokuuta 2009

Auttaisiko asialinja Vanhasta

Eilen Kauko Juhantalon seminaarissa puhuneen Matti Vanhasen kannanottojen vuoksi lähetin Satakunnan Kansaan oheisen mielipidekirjoituksen:

Pääministeri Matti Vanhasella housut tutisevat, puheenjohtajan paikka on horjumassa. Siksi hän on ryhtynyt epätoivoiseen taisteluun Timo Soinia vastaan pelätessään tämän vievän entisiä kepun äänestäjiä. Niinpä Vanhanen Porissakin väittää pienviljelijän pojan Soinin olevan maatalousvastaisen. Se on naurettava väite. Soinihan arvostelee vain EU:n järjetöntä maatalouspolitiikkaan, jonka ansiosta valtaosa tukirahoista valuu suuriin maatalousmaihin Ranskaan, Puolaan, Saksaa ja nimenomaan suurviljelijöille kuten Englannin kuningasperheelle ja Suomessa Björn Wahlroosille jne. Sen sijaan koko Suomen pitäisi kuulua korkeimpaan pohjoisen ulottuvuuden tuen piiriin. Onhan maassamme paljon huonommat kasvuedellytykset kuin Keski-Euroopassa.

Perussuomalaisten linjan mukaan maatalouspolitiikkaan pitäisi palauttaa kansallinen päätöksentekovalta. Ainakin pitäisi vapaasti saada päättää omista maataloustuista. Timo Soini kertoo kysyneensä kepulaiselta isännältä tämän arvostelessa EU:n maatalouspolitiikkaa, että kuka päätti Suomen liittymisestä EU:hun. Isäntä vastasi: Päätti, kuka päätti, hyvin tietäen asian ratkaisseen keskustan ja Esko Ahon.

Nyt Timo Soinia ja perussuomalaisia pyritään mollaamaan kaikin tavoin kuten Matti Vanhanenkin on siihen alentunut. Negatiivinen mainonta taitaa kääntyä tekijöitään vastaan eli niin kuin Soini sanoo: Perussuomalaisten vaalivankkurit kulkevat, kun niitä itse vetää ja kepu työntää! Eikä tarvita rahaakaan, jota meillä ei olisikaan, koska emme käytä pimeätä tukirahaa.

Ei kommentteja: