keskiviikko 13. toukokuuta 2009

Mestarismies

On se Soini vaan aika mies. Jatkuvasti riittää hänestä kirjoittamista. Tänäänkin Satakunnan Kansan pääkirjoitussivulla EU-toimittaja pohtii alakerrassaan Timon paikkaa EU-parlamentissa koko kirjoituksen verran otsikolla "Katoaa kuin Soini Saharaan".

Väkisin tulee mieleen jo lapsuudesta tuttu mainio kirjanen nimeltä Mestarismies. Siinä perheen isä erikoistuu rakentamaan huusseja ja pystyttää aivan prikulleen täysipainoisen käymälän, jonka ovessa on sydämen muotoinen reikä ja kaikki muukin on viimeisen päälle. Sitä sitten, mestarismiehen täydellistä luomusta, käydään oikein perheen kanssa ihailemassa. Piirrroksilla kuvitetun kirjan huumori on hersyvää ja sitä piti lukea monta kertaa, siksi mukavalta se tuntui.

Politiikassa myös kaivataan näitä mestarismiehiä eikä niitä Suomessa liikaa ole. Veikko Vennamon perään haikailevat jopa vastustajatkin. Veikon oppipojasta Timo Soinista näyttää nousevan Veikon arvoinen manttelinperijä, sillä puolueen pystyttäjäksi on vaikea päästä. Veikolle se aikanaan onnistui ja samoin näyttää käyvän Timollekin: vaaleista vaaleihin aina uusiin voittoihin.

Moni on yrittänyt saada puoluetta pystyy, mutta ei ole onnistunut. Tuho tuli demareista irronneille simoslaisille, samoin SMP:stä lähteneille hyppyheikeille skyppiläisille. Ei ottanut tuulta alleen nuorsuomalaisetkaan lukeneista perustajistaan huolimatta. Samoin kävi Risto Kuisman remonttiryhmälle. Vihreät ja kristillisdemokraatit taas ovat kansainvälisistä lähtökohdista syntyneitä.

Tämänpäiväisestä Alakerrasta sen verran, että on turhaa kantaa huolta, mihin ryhmään Timo Soini EU:ssa kuuluu. Onhan hän ollut jopa luomassa libertas-ryhmää, joka EU-kriittisenä näyttää saavan suurimman voiton, joten ei tarvitse Timon yksin huikuilla ja olla pässinpäiden ryhmässä, jota Reino Paasilinna pelkää sanoen, ettei Soini itse ole sellainen.

Ei kommentteja: