keskiviikko 6. toukokuuta 2009

Maanpuolustuskannanotto

Eduskuntavaalien alla kirjoitin nettiin maanpuolustuskyselyn vastauksena:
Maanpuolustus on tärkeä yhteinen asiamme, josta vallitsee myös laaja yhteisymmärrys ja puolustusvoimat nauttivat myös laajaa luottamusta. Myös yleisen asevelvollisuuden pohjalta toimiva puolustuslaitoksemme saa kansan jakamattoman kannatuksen. Siksi armeijamme toimintakyvystä on huolehdittava eikä supistettava määrärahoja, niin kuin nykyisin tehdään. Esim. soittokuntien lakkautusuhat on torjuttava, mikä on parempaa suhdetoimintatyötä, kuin soittokuntien esiintymiset. Yhtenä satakuntalaisena esimerkkinä maanpuolustustyön suuresta suosiosta on nyt itsenäisyytemme 90-vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestetty sotiamme koskeva luentosarja Porin yliopistokeskuksessa, jossa suuri sali ei tahdo riittää kuulijakunnan runsauden vuoksi. Kirjoittaja on Anssi Joutsenlahti, toimin veteraanijärjestöissä ja myös maanpuolustusjärjestöissä.

Nyt vaalien jälkeenkin kannanotto on yhtä ajankohtainen. Mainittu sotiamme koskenut korkeatasoinen luentosarja ilmestyy kirjana tänä keväänä ja tilauksen olen tehnyt. Kun se ilmestyy, voin sitä halukkaille vaikkapa lainatakin. Kannattaa lukea ja perehtyä raskain uhrauksin maatamme puolustaneiden veteraaniemme menestykseen kunniakkaissa sodissamme.

Ei EU:kaan ole tehnyt tyhjäksi tarvettamme maanpuolustukseen ja Natoon ei meillä ole mitään syytä liittyä. Yhä pitää paikkansa vanha viisaus: ruotsalaisia emme ole, venäläisiksi emme tahdo tulla, olkaamme siis suomalaisia. Emme tahdo liioin tulla EU-kansalaisiksi ja menettää vapauttamme, jonka veteraani-ikäpolvi on meille kalliisti lunastanut.

Tänään klo 18 on veteraaniseurat seurakuntakeskuksessa, mukana on veteraanikuoro, joka myös edelleen tekee arvokasta työtä harjoittelemalla viikottain ja esiintymällä aina tarvittaessa.
Veteraanityö ansaitseen meidän kaikkien tukemme. Onhan parast´aikaa maassamme menossa veteraanikeräyskin. Voimme vielä helpottaa jäljelläolevien veteraaniemme elämän iltapuhdetta.

Ei kommentteja: