keskiviikko 6. toukokuuta 2009

Veltto korvasi laiskan

Eilisessä Uuden Suomen verkkolehdessä aloitetussa EU-ehdokkaiden 10 minuutin väittelyssä olivat ensimmäisinä vastakkain Esa Härmälä ja Pertti Veltto Virtanen. En ole niin paljon seurannut Velton esiintymisiä, mitä nyt tavannut jonkin kerran eduskunnassa käydessäni. Mielestäni Veltto oli keskustelussa virtuaalimainen, käsi kävi, ajatus lensi selkeästi ja tuli ulos ymmärrettävästi suuria linjoja availlen. Ei ihme, että vertailussa Veltto arvioitiin selkeästi voittaneeksi.

Veltto toi esiin Pohjanlahden lohien pääsyn kutujokiin lisääntymään, EU:n ihmeelliset säädökset tulivat esiin. Kun Härmälä yritti tehdä Soinista maatalousvastaista, selitti Veltto miten valtaosa EU:n maataloustuista valuu suuriin maatalousmaihin kuten Puolaan, Saksaan ja Ranskaan ja sitä järjettömyyttä emme hyväksy, kun päinvastoin tietysti pohjoisen ulottuvuuden Suomi on oikeutettu tukiin.

Keskusteluaika loppui kuin Härmälä penäsi perussuomalaisten auttavan kokoomusta kun vaaliliiton avulla EU:hun pääsevä kd:n ehdokas liittyy samaan parlamenttiryhmään kokoomuksen kanssa. Veltto yritti vastata ajan loppuessa, mutta tekstikommentissa sitten jatkoi yrittäneensä kertoa, miten hallituksen ohjelmasta huolimatta Kepukin yhä edelleen vastustaa epädemokraattisen yli sata vuotta voimassa olleen ns. hontin järjestelmän mukaisen vaalilain uudistamista, koska nykyinen käytäntö suosii suurempia puolueita takaamalle heille yliedustuksen, saati jos paikat laskettaisiin suoraan äänimäärien suhteessa. Tämän väärämielisen vaalilain johdosta pienemmät puolueet ovat pakotettuja vaaliliittoihin!

Psykologina Veltto on keskustellessamme kertonut psyykkaavansa nyt edustajatovereitaan, kuten hän aiemmin on omalta osaltaan psyykannut urheilijoita, mm. mäkihyppääjiä tunnettuihin hyviin suorituksiin. Leikillisesti hän tokaisi, että kyllä perussuomalaisten ryhmässä olisi pappikin tarvittu, silloin vasta olisikin ollut rautainen porukka. Nyt hän sitten on menossa psyykkaamaan euromeppejä, siinä kyllä taitaa työmaata riittää.

Veltto on lupaillut käydä ennen vaaleja Kankaanpäässäkin, kun matkaa Tampereelta on vain 100 km. Saas nähdä kuinka äijän käy. Kyllä kannattaisi, eilisen Hesarin gallupin mukaan hän on tasakannatusprosenteissa Sari Essayahn kanssa, kannattaisi pusertaa ohi, jolloin paikka EU:ssa olisi varmempi, vaikka itse henkilökohtaisesti uskonkin vaaliliiton kolmeen paikkaan.

Onko Veltto veltto vai laiska, uuteen virsikirjaan Joutukaa sielut virren sanat laiska ei kruunua voita on muutettu: kunnian kruunua veltto ei voita. Näin virsikirjassa, miten vaalikentillä. Sen näemme taas 7.6. vaalipäivän iltana.

Ei kommentteja: