torstai 14. toukokuuta 2009

Torstai-toripäivä

Torstai on toivoa täynnä. Niin minunkin torstaini tänään oli minuuttiaikataulutettu.

Aamulla klo 7 jälkeen vesijuoksua 40 min uimahallilla. Sieltä limppujen haun jälkeen Patajussilta torille Anja Lammelan kukkaispöydän hyyryläiseksi ennen klo 9, lähetyslimppujen, veteraaniarpojen, körttipastillien ja Perussuomaisen materiaalin kanssa eli PerusS karkkia kaikille halukkaille ja EU-ehdokas Kiken kuvia, joilla ei sitä vielä ole. Ennen klo 14 sotaveteraanien hallituksen kokoukseen haettuani mukaan Aaro Holman.
Kokous loppui klo 15.30. Edessä oli ajo Porin seurakuntakeskukseen, vaikka olen sieltä kahden viikon lomalla. Jo torilla puhelimella sovittiin joistakin työtehtävistä. Porissa palaveria ja mukanaoloa kantelun tekemisessä oikeusviranomaisille 3 lapsen hädänalaisesta asemasta, kun heidät on uskottu äidin huollettaviksi, vaikka eri viranomaiset ovat todenneet lasten pahoinvoinnin, niin sosiaalityöntekijät eivät voi peräytyä alkuperäisestä periaatteellisesta ratkaisustaan, joka normaalitapauksessa onkin lähtökohta, että lapset äidille. Mutta täytyisi myös huomioida, millainen riski koskaan työssä käymätön ja monella tavalla huoltajaksi sopimaton äiti on lasten terveelle kehittymiselle isän nytkin kuitenkin työssä käyvänä kantaessa kokonaisvastuullisesti huolta lasten pahoinvoinnista.
Salosenseikkailut oli mielenkiintoinen uusi tutustumiskohde Porin Hyvelässä, jossa lähimailla olen käynyt syntymäpäiväkäynnillä. Nyt tulin vähän myöhästyneenä klo 18 alkaneeseen PerusSuomalaisten piiritoimikunnan kokoukseen, jossa oli jyhkeän pöydän ympärys täynnä piiritoimikunnan innokkaita jäseniä. Keskustelu kävi vilkkaana tulevien EU-vaalien tiimoilta. Ilolla tervehdittiin Timo Soinin erityishuomiota syntymämaakunnalleen Satakunnalle, kun hän uhraa ylösotetusta ajastaan kaksi viimeistä päivää ennen varsinaista vaalipävää.
Timon turnee alkaa Pohjois-Satakunnasta perjantaina 5.6. klo 11-13 meillä Kankaanpään torilla jatkuen Honkajoella Pesämäellä konemessuilla, jossa on myös vaalipaneeli. Illalla klo 18.30 on tilaisuus Siikaisten nuorisoseuran talolla. Lauantaina jatketaan Porissa puolenpäivän maissa ja sen jälkeen Kokemäen raveilla, jossa Timo oli vasta äskettäinkin loimittamassa voittajahevosia toisen paikalle lupautuneen EU-ehdokkaan Kauko Juhantalon myöhästyessä.
Kotiin klo 21 jälkeen tullessa joutui antamaan periksi ja ensi kertaa tällä viikolla juoksulenkki jäi väliin. Ihminen ei ole täydellinen eikä varsinkaan kone. Silti torstai oli todellinen toimintapäivä ja torillakin riitti väkeä niin tuttuja kuin vieraampiakin melkoisen kovasta jo koleahkosta tuulesta huolimatta.

Ei kommentteja: