perjantai 5. kesäkuuta 2009

Paljon on kärsitty vilua ja...

Niinkö se vaan on, että Suomen kesä on kaunis, mutta vähäluminen. Timo Soinin Pohjois-Satakunnan vierailupäivä tänään perjantaina oli kylmän tuulinen ulkoilmatilaisuuksille. Ei onneksi sadellut niin kuin eilen, joten sittenkin oli mukiinmenevää.

Kankaanpään torille toripäivien välipäivänä kerääntyi sata kuulijaa ja makoisten pullakahvien nauttijaa. Timo Soini tuli suoraan puoluejohtajien edellisiltaisesta vaalipaneelista kertomaan perusteltuja PerusSuomalaisia EU-näkemyksiä. Jokaiselle keskusteluhalukkaalle riitti myös aikaa ja näin Timo sai tärkeitä vinkkejä asioiden ajamiseen niin Suomen kuin koko EU:nkin parlamenteissa. Nyt ensin kyllä EU:ssa, sillä siellä kokoontumiset alkavat jo kesällä heinäkuussa, kun muu Suomi viettää lomaa toivon mukaan aurigon lämmössä rannoilla.

Lämmöstä ei voinut puhua Honkajoen Pesämäessäkään masiinamessujen kuuden EU-ehdokkaan vaalipaneelissa, jossa Timo Soinin keskustelu- ja väittelyparina oli Kake Juhantalo. Väittelyä ei kuitenkaan tahtonut syntyä, siksi samaa mieltä he olivat esitetyistä kysymyksistä. Esim. kumpikin menee ajamaan EU:hun äänestäjiensä asiaa. Kylmä tuuli koetteli niin katsomossa värjöttelevia kuin esiintymislavalla olevia panelisteja avoimen taivaan alla tuulen puhallessa navakasti. Turhaa ei joku lausunutkaan, että esim. juuri Pesämäellä yhdellä Pohjois-Satakunnan korkeimmalla paikalla olisi helposti saatavissa puhdasta tuulienergiaa. Panelistit itse veikkasivat vähintäin puolen porukastaan läpimeneviksi. Kun Iltasanoman otsakoi eilisen puoluejohtajien panelin olleen Timo Soinin show, voi Ilkaa Taipaleen olleen ilmiömäisen. Hänhän on ollut kansanedustajana moneen otteeseen, muttei minun aikana, joten hän oli uusi tuttavuus. Hän mm. ennusti Venäjän tulevan ennemmin tai myöhemmin EU:n jäseneksi Kiinan ahdistamana.

Illalla Timo Soini oli vielä hyvän ystävänsä Terttu Hautamäen kutsusta Siikaisten nuorisoseurantalolla, jossa sisätiloissa Timo antoi sanaisen arkkunsa parhaita antimia monikymmenlukuiselle kuulijajoukolle tähdentäen nimenomaan PerusS muista puolueista täysin poikkeavaa EU-kriittistä linjaa. Vähemmän EU:ta, mutta parempaa oli hänen mottonsa. Esimerkkinä puolueiden vaalipelosta hän kertoi eduskunnan selonteon mukaisesti hallituspuolueiden ja demarien olleen myönteisiä Turkin EU jäsenyydelle. Nyt vaalikentillä ääni kellossa on muuttunut äänestäjien pelossa. Samoin sekä kokoomuksen että demarien EU-ryhmät ovat äänestäneet 97% yhteneväisesti, joka sekin todistaa, ettei niiden välillä suuriakaan eroja ole.

Paljon on tänään todellakin kärsitty vilua Suomen kesässä, ei kylläkään nälkää, tarjoilua on ollut saatavilla joka paikassa. Timon viimeinen rutistus on vielä huomenna aamupäivällä Porin Eetun aukiolla ja sitten Kokemäen raveissa. Hyvin hän näyttää tämänkertaisen vaaliruletin kestäneen kierrettyää kaikissa maakunnissa Mikkeliä lukuunottamatta.

Ei kommentteja: