torstai 25. kesäkuuta 2009

Suvi on

Kesä on parhaimmillaan ja siitä pitäisi nauttia ja iloita niin kauan kuin sitä riittää.

Vilkkailla toripäivilläkään kukaan ei valittanut lämpöä, sitä on Suomen kesässä loppujen lopuksi niin vähän, ettei siitä yksinkertaisesti ole varaa valittaa, vaan ottaa tyynesti vastaan. Onhan sitä sadetta ja kylmääkin ihan riittävästi. Väkeä todella riitti, niin kuin kesätoripäivillä aina. Ja kauppa kävi, varsinkin uusi peruna teki kauppansa, pieni kappa 10€, litra 5€.

Vanhat kymmeniä vuosia sitten Kankaanpäässä asuneet eivät enää tahdo nähdä tuttuja. Viisi-kuusikymmentä vuotta Australiassa asunut sisariaan tapaamaan tullut Dahlin sisarussarjan jäsen ilahtui, kun kerroin olevani Joutsenlahden kirjakauppiassukua, tottahan hän kirjakauppiaat tunsi ja samoin Liljan sisarussarjan vanhimmasta Osmosta lähtien, olihan hän sodan oloissa toiminut keskuksessa, joka sijaitsi juuri Liljalla. Näin ilo on molemminpuolista, kun löytyy yhteisiä tuttuja.

Kuninkaanlähteen lenkin päälle ilman ennakkoajatusta menin eka kerran vilvoittumaan harjun takaiseen jokakesäiseen uimapaikkaani turvesoiden vieressä oleviin santakuoppiin. Ei ollut vesi lainkaan kylmää. Samalla tuli vasta nyt käytyä avovedessä, kun mökilläkään ei ole tullut käydyksi. Tänään oli myös viimeinen aamu-uinti uimahallilla, viikonloppuna se menee kiinni seitsemäksi viikoksi, joten on korkea aikakin siirtyä ulkotilojen uimariksi. Ei aamu-uinnissa liiemmin ollutkaan enää väkeä. Yksi uskollisimmista oli kylläkin: 95-vuotias sokea Vilho Onniselkä.

Aamu-uutisissa kerrotiin Helsingin Sanomien Suomen Gallupilla teettämän mielipidekyselyn tuloksia, PerusS oli kivunnut tasan 9%. Ei sinällään mikään yllätys, olihan EU-vaalitulos peräti 9,8%. Oltiin samalla prosenttiluvulla vihreiden kanssa ja vasemmistoliiton kannatus alkoi 8 prosentilla.

Samalla ilmoitettiin, että uusin vaalirahakohu ei vielä vaikuttanut tähän tutkimukseen ja arveltiin vaalirahasekoilun vaikuttavan nimenomaan kepun kannatukseen, joka vielä nyt oli 18,8%. On Timo Soinin helppoa lähteä EU:hun, kolme päivää EU:ssa ja neljä päivää koti-Suomessa. Hyvää tulee!

Ei kommentteja: