tiistai 7. heinäkuuta 2009

Facebook

Viime päivinä ovat kaveripyynnöt facebookiin lisääntyneet aivan tavattomasti. Ventovieraatkin pyytävät ystäväksi jonkun tutun suosittelemana. Pääasiassa kaikki ovat perussuomalaisia, joten ei muuta kuin ruvetaan kaveeraamaan, kun joka tapauksessa ollaan samoja puolueveljiä ja sisaria. Ennen vanhaan hyvään smp:n aikaan jopa kokousten puheenvuorot aloitettiin: Hyvät puoluesisaret ja veljet. Seinäjoen puoluekokouksessa en tätä käytäntöä havainnut. Voitaisiin hyvin ottaa vanha koettu puhuttelu käyttöön. Eiköhän sekin lähentäisi meitä yhteisen isänmaan yhteisellä asialla olijoita.



En ole vahvoilla tietokone- enkä netti asioissa. En siis myöskään facebookissa. Täytyy pyytää tukihenkilöiltä asiassa neuvoja. Joka tapauksessa tuntuu hyvältä, että on ystäviä, joskaan täältä kotiseudulta ei ole kuin jo aiemmin mukaan pyytäneet Erkki Tuovila ja Hannu Juhola. Ja nyt viikonlopun aikana tuli Eurasta Vesa Suvanto, jonka kanssa olin yhteistyössä eduskuntavaalien alla. Hän kertoi Euran, Säkylän ja Köyliön kuntaliitoksen takia seudulla järjestettävän kunnallisvaalit ensi vuonna. Silloin onkin lisättävä paikkoja, tällä hetkellä on valtuutettu sekä Eurassa että Köyliössä.

Kaikkia ystäviksi pyytäneitä en edes tunne, mutta kun yhteisiä facebook-kavereita on useita, jopa yli kymmenen ja suosittelijana on ollut joku tuttu perussuomalainen, voinee kaveriksi ruveta ilman epäilyksiä. Kaikilla ei näytä puolueena olevan edes Perussuomalaiset, mutta eikön ainakin tulevaisuudessa heistäkin sellaisia kunnon suomalaisia tule, kun kerran kaveeraavat useammakin PerusS-läisen kanssa.

Niin että hyvää tulee nyt netissäkin. Puhutaanhan paljon, että tehokkainta vaalityötä ja samalla myös taloudellisesti halvinta eli köyhemmillekin mahdollista on juuri nettityöskentely. Ei tarvita niin paljon kallista lehtimainontaa, joka kotiin jakeluja, sähköisistä tiedotusvälineista radiosta ja televisiosta puhumattakaan. Siksi juuri facebook, kotisivut ja blogit ovat tätä päivää, samoin eri nettikeskusteluihin osallistumiset. Valitettavasti vaan vanhempi väki ei ole niin perillä tästä nettimaailmasta, joten yksin tämänkään varaan ei voi jäädä, vaikka tämä tehokasta onkin.

Puolueella on omat sivustonsa, samoin piirijärjestöillä, niin myös meillä Satakunnassa on oma sivustomme, jonne pääsee puolueen kautta ainakin. Sivustomme tehokas ylläpitäjä on porilainen Jouni Tiainen. Joka paikkakunnalla on oma sivunsa, niin myös Kankaanpäällä, jossa on myös valtuustokuulumisiamme, aloitteita jne. Niin että mukaan vaan tänne sähköiseekin tiedotusmaailmaan!

Ei kommentteja: