maanantai 6. heinäkuuta 2009

Kauppinen erosi

Vielä aivan äsken hra Markku Kauppinen, kansanedustajakolleegani vv. 1979-83 uhosi julkisuudessa saattavansa kaikki Kevasta ikäviä tietoja kirjoittaneet vastuuseen. Tänään juuri kun huomenna valtioneuvosto antaa selvityksen Kevan rahoitussotkuista, sijoituksista ja kyseenalaisista yhteyksistä politiikkoihin, niin nyt Kauppinen yleisen edun nimissä eroaakin. Niin muuttu miehen mieli ja aatos lentää!

Muistan hyvin Markun vikkelänä kepun politiikkona, Mauri Pekkarisen serkkupoikana, jolle poliittinen kähmintä ei koskaan ole ollut vierasta. Ei ihme, että hän on ollut mukana järjestelemässä kepun puoluejohdon kanssa Yli-Saunamäen Tapanin kanssa vaalirahaa nimenomaan kepun ja kokoomuksen ehdokkaille, vaikka on hoitanut Kevan toimitusjohtajan pestiä.

Saipa Helsingin Sanomista lukea Kevan kelohonkamökistä Saariselällä, jossa on auliisti kestitty ainakin kepun, demareiden, kokoomuksen vasemmistoliiton politiikkoja antamalla kullekin puolueelle oma viikonsa. Miten lie tälläinenkään yhteensovitettavissa Kuntien Eläkevakuutuslaitoksen toimenkuvaan. Ei tainnut Kauppinen lähteä päivääkään liian aikaisin!

Edelleenkään ei vaalirahoituksen täyttä avoimmuutta ole hyväksytty valtapuolueissa. Mutta avoimmuus on nykyisten tietojen valossa ainoa mahdollisuus. Pesä on puhdistettava täydellisesti. Esim. eri työeläkejärjestöt ovat runsaskätisesti ostelleet ehdokkaiden seminaarien pääsylippuja tuhansien eurojen edestä. Kyllä valtaapitävät politiikot ja puolueet ovat olleet kekseliäitä rahojen kokoajia. Mitähän taidetta esim. Mauri Pekkarinen on myynyt ja millä hinnalla.

Me PerusSuomalaisissa voimme siis täysin rinnoin vaatia tätä puolueiden ja ehdokkaiden rahoituksen täyttä avoimmuutta. Meillä ei ole luurankoja kaapissa, ja olisihan se kiva käydä vaaleja, jos edes lähtöasetelmat olisivat samanarvoiset rahoituksen suhteen. Puoluetukihan on asia erikseen ja jo se asettaa suuremmat puolueet etuoikeutettuun asemaan.

Ei kommentteja: