perjantai 17. heinäkuuta 2009

Kesän markkinahumua

Terveiset Lavian markkinoilta, ei mistään ahtaasta. Vaikka Lavia oli ainoita ehdokkaita asettaneista kunnista, jossa ei Satakunnassa tullut PerusSuomalaisten valtuustopaikkaa, niin nyt siellä on melkoista toimintaa. Niinpä Lavian PerusSuomalaiset oli ainoa puolue, jolla oli oma toimipaikkansa Lavian markkinoilla. Puuhamies Altti Järvanpää pyysi minutkin mukaan kojulle, jossa tietysi olin ilomielin. Paikalla oli tikanheittoa ja arvontaa, voittaja sai 40 pistettä viidellä tikalla. Kävijöitä riitti, lahjoituksia oli saatu ja kustannukset tulivat hyvin peittoon. Sääkin oli mitä aurinkoisin, joten ei mitään valittamista.

Timo Soinikin oli lähellä päästä Lavian markkinoille, kun hän meni iltapäiväksi PoriArenaalle, mutta oltiin liian myöhään liikkeellä, joten ei ihan onnistuttu aikataulujärjestelyiden johdosta. Ensi vuonna on oltava asialla pitemmällä tähtäyksellä. Paljon oli tuttujakin ja hyviä keskuteluitakin syntyi.

Tälläiset markkinat on paikkakunnalla kesän merkkitapahtuma. Niinpä jokaisessa Kankaanpään naapurikunnassakin on omat markkinansa. Viikon päästä pidetään Honkajoella markkinat lauantaina, perjantaina on monta sataa osanottajaa vetävä markkinahölkkä, johon pitäisi osallistua nyt Honkajoella vt. kirkkoherrana toimivan hyvän lenkkitoverini Jari Koskelan kanssa.
Kankaanpään omat kahinat pidetään vasta iltojen pimentyessä kesän lopulla.

Kesäteatterit ovat toinen hyvin paljon väkeä kerääviä eri paikkakuntien kesätapahtumia. Sää on suosinut niitäkin. Kankaanpään nuorisoseuran esittämä humoristinen Miljoonaperijät on jo näytelty ja kyllähän sitä kelpasi katsella, kirjoitinkin siitä jo 26.6.

Kankaanpään kesätorit torstaisin ovat olleet vuosikaudet joka viikko todella suosittuja. Nyt kesäajaksi tänne on ympätty myös lauantaitorit, joilla niilläkin kävijöitä riittää liike-elämää virkistämässä. Kesällä onkin helppo liikkua, on lomaa ja aikaa nauttia lämmöstä ja tavata tuttuja, ehkä harvemmin nähtyjä kesälomalaisiakin. Näin kesä on hienoa aikaa kaikinpuolin täällä Pohjolassa!

Ei kommentteja: