perjantai 11. syyskuuta 2009

Pitkän päivän iltana

Aamusta iltaan on järjestetty huomisia veteraanien SM-maantiejuoksuja. Yllätyksiäkin on tullut eteen, mutta kaiken kaikkiaan näyttäisi homman olevan hanskassa, vielä huomiseksikin on kyllä paljon tehtäviä.

Kahtena partiona lähdemme pystyttämään opasteita varhain aamulla, näin edellisiltana sitä ei vielä voi tehdä kiusantekijöiden pelossa. Sisääntuloteille laitetaan näyttävät taulut kaikkiin risteyksiin. Juoksureitti saa opasteensa joka kilometrille tauluna, josta näkyy juostu matka. Dexalijuomaa tehdään veteen sekoitettuna liikuntakeskuksessa ja viedään myös reitin varrelle.

Tänään oli monia asioita toimitettavana. Haettiin Huhdanmäki&Korpelasta rimoja opasteiden varsiksi. Hannu hankki Dexalit, mukit ja tietysti vaimonsa Tuulan kanssa tukusta tarvittavat ruoka-aineet kanttiinia varten. Hannun firmasta Bevegistä saatiin sangot juomaa varten. Itse hain pankin tiedot osanottajien ilmottautumismaksuista, joita 260 juoksijasta ja lisäksi noin viidestäkymmenestäneljästä joukkueesta on tullut melkoisesti. Reitin varrella oleville opastajille sain lainata kaupungin varastolta keltaiset liivit.

Monituntinen urakka oli numeroiden jakaminen seuroittain kuoriin. Saku sai ensin laitettua kilpailijanumerot tietokoneelle, neljän eri väriset numerot ovat erikseen niin naisten kuin miestenkin 10 kilometrillä ja puolimaratonilla. Raimo Maljanen toi lisänumeroita, kun miesten 10 km juoksijoita on yli sata ja alunperin varasimme korkeintaan sata numeroa yhtä matkaa varten. Hän kertoi suunnistajien omaksumasta käytännöstä, jossa numerot laitetaan nauhaan roikkumaan ja luettelon mukaisesti jokainen suunnistaja ottaa oman numeronsa. Kätevä järjestelmä säästää järjestävän seuran vaivannäköä varsinkin kun koskaan ei tunnut olevan liikaa vapaaehtoisia.

Suuremmille seuroille on jannettavana värillinen reittikartta, johon on merkitty kilometrit ja korkeuserot. Vielä on laadittava seuroille jaettavat ohjeet pienen tiedotteen muodossa jokaiseen kirjekuoreen. Ja puhelin on soinut molemmin puolin kilpailijoiden tiedusteluista ja viime hetken toimitsijoiden ja omien kilpailijoiden varmistamisesta. Mitähän on jäänyt tekemättä? Se nähdään huomenna!

Ei kommentteja: