torstai 10. syyskuuta 2009

SM-kisoista kova homma

Kankaanpään Urheilijoiden Suomen mestaruuskilpailut veteraanien maantiejuoksussa ovat ylihuomenna. Huomenna pitää kaiken olla selvää, laitamme seurojen kirjekuoriin juoksijoiden numerot ja suoritamme viime hetken varmistukset. Vesa Korpimäki toimii ylituomarina, onpa onneksi tuttu tuomari!

Virallisesti hyväksyttynä reitin mittaajana Jouni Välisalo on saanut urakkansa valmiiksi. Raimo Maljanen on painanut maantie-opasteet sekä reitin kilometri-merkit ja opasteet, jotka lauantaiaamuna laittavat paikalleen Pekka Hietaojan ja Jorma Kankaiston joukot. Poliisilta on saatu lupa tilaisuuden järjestämiseen eli myös yleisen maantien käyttämiseen.

Pekka Hietaoja ampuu myös lähtölaukauksen apunaan Heikki Alppi ja Kari Oksanen, joka on apuna kuuluttajanatoimivalle Jorma Junttilalle. Paikoitusta järjestävät Tuomas Palolampi, Heikki Kulmala, Hannu Juhola ja Tapio Pihlaja.

Saku Pihlajaniemi on perehtynyt sähköiseen ajanottoon ja nimilistojen tekemiseen opastajanaan Jussi Hannukainen, joka joutuu kisapäivänä olemaan ajanottajana suunnistuskilpailuissa. Saku on jo laittanut osanottajaluettelot nettiin veteraaniurheiluliiton sivuille. Liitosta tuodaan suomenmestaruusmitalit ripustettaviksi kolmen parhaan yksityisen ja joukkueen jäsenen kaulaan. Saku tuo avukseen opiskelutoverin Tampereen Teknisestä yliopistosta. Joukkuetulosten laskemisessa auttavat Heikki Kulmala ja Timo Rantanen. Palkintoseremonian hoitavat seuran ja jaoston puheenjohtajat Veikko Ikävalko ja Jorma Hietamäki.

Ajanoton käsikelloilla varmistavat Matti R.Holma, Leevi Lahti, Erkki Hanhikangas, Unto Saha, Jari Koskela ja Olli Latvala. Toimistossa seurojen kuoret jakavat Leena Loukkaanhuhta ja Jaana Santikko. Heidän lapsensa + Tuomas Mustaniemi ja urheilukouluvetäjät ovat lähetteinä ja numerolappujen kerääjinä. Maalin mehustuksesta huolehtivat Helena Kajaala-Ylikoski ja Leila Penttinen. Kanttiinin pistävät pystyyn Tuula Juhola ja Seija Röppänen.
Lääkäreinä ovat oman seuran kasvatit Sonja Korpimäki ja Anne Latvala. SPR:n ensiapuryhmä saadaan myös hälytysvalmiuteen.

Reitin varrella ei monia risteyksiä ole, mutta silti sinne tarvitaan väkeä. Risteyksissä opastavat Kalle Pyysalo, Tapio Loukkaanhuhta, Hannu Kortesluoma, Kari Pihlajaniemi, Erkki Lilja ja kääntöpisteissä Mirjami ja Tuomas Palolammi sekä Pekka Hietaoja ja Heikki Alppi. Reitin varren mehupisteen hoitavat Tarja Pihlajaniemi ja Helli Joutsenlahti.

Lehdistöäkin on informoitu, Seutu ei kirjoittanut mitään etukäteen, toivottavasti jälkikäteen. Satakunnan Kansaan luvattiin myös etukäteistietoa.

Sitten se toinen puoli eli kilpailijat eli KankU:n omat osallistujat. Seitsemän kolmihenkistä joukkuetta on saatu kasaan ja juoksijoita omasta seurasta on kaikkiaan 25 henkeä. Joukkueista neljällä on mahdollisuudet mestaruuteen, kaksi on vähintäin hopealla ja seitsemäskin 65-vuotiaiden kympin juoksussa saa pronssimitalit eli ainakin 21 kankulaista voittaa omakseen SM- mitalin. Parhainta menestystä odotetaan M50 maailmanmestari Seppo Kykkäseltä ja hänen vanavedessään mestarijoukuesuosikeiksi kuuluvat Veli-Pekka Vänni ja Reino Penttinen. Kisojen jälkeen KankU:n suomenmestareiden luku voi siis lisääntyä täydellä tusinalla!

Ei kommentteja: