lauantai 26. syyskuuta 2009

Surullisen hahmon ritari

Matti Vanhanen, Anneli Jäättenmäen jouduttua luopumaan pääministerin salkustaan, tuli ikään kuin sattumakorpraalina Annelin tilalle. Tänään hän saapui kotimaahan YK:n matkaltaan ja oli heti median piirittämänä. Ei voinut muuta ajatella, kuin että sitä saa, mitä tilaa.

Onko meillä todella surullisen hahmon ritari pääministerinä. Kuitenkin häntä tukevat hallituspuolueet, jopa vihreät, jotka tänään oli komennettu ojennukseen muutamien esitettyä eriäviäkin mielipiteitä eduskunnan kyselytunnilla. Surullisen hahmon ritarihan on
kuuluisan espanjalaisen Cervantesin kirjoittaman Don Quijoten nimihenkilö aseenkantajansa SanchoPanzan mukaan, kun isäntä oli tappelussa piesty.

Yhtä piestyltä näytti Matti Vanhanenkin lentokentällä kysymysten ristitulessa. Vastauksia on luvassa huomenna pääministerin kyselytunnilla. Vastattavaa riittääkin, sillä ilma on täynnä kiperiä kysymyksiä. Lisää selvityksiä saadaan keskiviikkona eduskunnassa, jossa hallitus antaa selvityksen vaalirahasotkuistaan.

Miksi muisti on pätkinyt vaalirahoituksista kysyttäessä. Miten hänenkin pitkään johtamansa nuorten asuntosäätiö RAY:n tukea nauttien on voinut vastoin säätiön tarkoitusta jakaa vuosikausia vaalirahaa mm. Vanhaselle itselleen monissa vaaleissa. Miksi hän ei aluksi muistanut tavanneensa Nova Groupin Saunamäkeä ja muita Kehittyvän maakuntien Suomelle rahoja lahjoittaneita kaavotusnälkäisiä kauppamiehiä, joille pääministeri suositteli Vihtiin jättikauppapaikkaa jne.

On todella kysyttävä, onko maallamme varaa pitää ko. henkilöä pääministerinä naisseikkailuista puhumattakaan.

Ei kommentteja: