keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Timo kiertää Suomea ja Eurooppaa

Ei Timo Soinni mihinkään ole hävinnyt. Päinvastoin. Nyt hän vasta lentää niin täällä kotisuomassa kuin Euroopassa, jossa hän solmii PerusSuomalaisille kansainvälisiä suhteita ja näyttää nousevan tunnetuksi politiikoksi ja kiistatta näkyvimmäksi suomalaisista mepeistä. Siihenhän velvoittaa jo hänen saamansa äänikuninkuuskin EU-vaaleissa. Turhaan ei häntä äänestetty.

Timo on todella saanut lentävän lähdön EU:ssa. Heti alkajaisistunnossa hän sai käyttää puheenvuoron tuoden esille Suomelle tärkeitä asioita esim. Itämeren kysymyksen, joka Ruotsin johtajakaudella jäi unohduksiin. Tänään viimeksi ja siis jo toisen kerran hän sai puhua komission puheenjohtajaa valittaessa oman ryhmänsä edustajana. Timo on näet valittu Vapaan ja demokraattisen Eurooppa-parlamenttiryhmän (EFD) työvaliokunnan puheenjohtajaksi kaikkien 9 jäsenmaan edustajien yksimielisellä päätöksellä. Timo vastustaa Barroson uudelleenvalintaa, koska Barroso ei noudata kansanäänestysten tahtoa.

Siitä esimerkkinä on Irlannin kansalle järjestetty uusintavaali parlamentin perustuslaista, jonka irlantilaiset jo kerran hylkäsivät. Timo onkin ollut puhumassa Irlannissa täysille saleille ja rohkaissut irlantilaisia pysymään aiemmassa itsenäisesti päättämässään kannassa.

Myös Englannissa Timo Soini on saanut innostuneen vastaanoton oltuaan puhumassa veljespuolueen Brittien itsenäisyyspuolueen puoluekokouksessa.

Mutta ei Suomikaan ole unhoon jäänyt. Hyvinkäällä hän viihtyi haastateltavana tuomasmessulaisten tilaisuudessa. Loviisassa hänen johdollaan kerättiin 20 ehdokasta edessä oleviin liitosvaaleihin. Ja kävi hän sekä Karkkilassa että Vihdissäkin, kun siellä pidettiin uusintavaalit sähköisen vaalin epäonnnistuttua. Molemmissa säilytettiin entiset kaksi paikkaa ja Timo sanoi, ettei hänen käynneistään tainnut olla hyötyä jos ei haittaakaan. Sen sijaan Kauniaisissa nähtiin taas kerran alhaisen äänestysaktiivisuuden tulos: ruotsalaiset saivat yksinkertaisen, Timon sanoin todella yksinkertaisen enemmistön. Sama oli nähtävissä EU-vaaleissakin, alhaisen äänestysprosentin ansiosta rkp nipin napin ylitti riman ja sai paikan.

Ei Timo siis minnekään ole hukkunut vaan hankkii uusia entistä laajempia kannuksia!

Ei kommentteja: