perjantai 4. syyskuuta 2009

Veteraanit vauhdissa

Suomen Veteraaniurheiluliiton nimi on vähän harhaanjohtava, koska veteraani mielletään sodan käyneisiin kunniakansalaisiimme ja Veteraaniurheiluliitto puolestaan liikuttaa kaikkia 35 vuotta täyttäneitä ikääntyneitä eli senioreja.

Meillä Kankaanpäässä on viikon kuluttua veteraanien SM-maantiejuoksut. Ilmottautumisaika päättyy tänään. Kun ilmottautumisaika on päättymässä, on mukaan lähtemässä 170 miestä ja naisia on sataa vähemmän eli 73, yhteensä osallistujia on siis 243. Näistä 10 kilometria kipaisee 126 ja puolimaratonin 117 juoksijaa.

Kisassa on myös kolmen hengen joukkuekilpailut. Joukkueita on kertynyt viitisenkymmentä.
Melkoinen juoksutapahtuma on siis Kankaanpään liikuntakeskus keskuspaikkana Kankaanpäässä lauantaina 12.9. alkaen klo 12.

Kilpailureitti alkaa ja päättyy urheilukentällä, juostaan kestopäällystettyä kevyen liikenteen väylää Niinisaloon, jossa sitten tullaan julkiselle Taulunkylän tielle. Reitti on edestakainen ja 10 km kääntyy jo ennen Niinisaloa.

Järjestelytehtävissä tarvitaan monenlaista: reitin merkitseminen, kilpailukeskuksen opasteet teiden varsille, paikoitus, ilmottautumisten järjestäminen ja numeroiden jako kilpailukansliassa, kuulutus, lähdön järjestäminen ja lähettäminen, juoksureitin ja kääntöpaikkojen ohjaajat, maalissa ajanotto ja tulokset tietokoneella, lähetit, mehutarjoilu, kahvi- ja makkarakanttiini, ensiapu jne.

Toivotaan vaan kaunista syyssäätä, hyvää kilpailumieltä, onnistumista kaikin puolin järjestelyissä ja koko kilpailussa. Veteraaniurheilussa ei sijoitus eikä tuloskaan ole tärkeintä, vaan innostuminen hyvän kunnon ylläpitämiseksi. Sikksi tarvitaan aina välistä kannustavia kilpailuja.

Ei kommentteja: