lauantai 3. lokakuuta 2009

3.ooo keppiä

Entinen Tvl nykyinen Destia on palannut myös Kankaanpään alueelle huolehtimaan tiestöstä surkean lopun saaneen virolaisen Tehon jälkeen. Teho oli onneton seikkailu, mutta sen se sai aikaan, että valtion rakennuttama tielaitoksen toimintapiste ei enää ole Destian käytössä. Täysin käsittämätöntä ja huippu on se, ettei maan sisään rakennettua siiloakaan saatu Destialle liian korkean vuokran takia, nyt siilo on käyttämättömänä ja Destia joutui pystyttämään oman hallin hiekan säilyttämiseksi. Vain valtio voi toimia näin järjettömästi.

Kankaanpään Urheilijoilla on monivuotinen kokemus tiehallinnon aurakeppien tekemisestä ja pystyttämisestä. Tehonkin ensivuotena saimme saman urakan, mutta sitten se loppui ja virolaiset tekivät itse keppihommat.

Nyt taas meillä on edessä 3.000 auraviitan pystytys, mutta vain pystyyn laittaminen, koska käytössä on heijastinnauhalla varustetut muovikepit. Puukepit olisivat liian työläät, koska niihinkin kuitenkin olisi laitettava heijastava nauha EU-direktiivien määräyksestä. 63 km odottaa kepitystä pääasiassa vanhoilla tutuilla Jämijärven alueen teillä.

Tänään jo päästiin alkuun Mustakeitaan tiellä eli vanhalla Parkanon tiellä Karvian tien risteyksestä Parkanon tien liittymään. Reima Lautaluoma on luvannut tehdä pystytyshommat kotinsa läheisyydessä Vihu-Polja- ja Purjelentokenttä-Jämi-teillä. Hänelle vein jo viitat valmiiksi. Viikon päästä lauantaina on toivon mukaan jo paljon valmiimpaa, sillä ei koskaan tiedä, milloin ensi lumet tulevat. Lapissa taitaa olla jo täysi talvi, ainakin lunta on siellä satanut ja hiihtokausi alkanut.

Ei kommentteja: