torstai 5. marraskuuta 2009

Vipinää riittää

Torstai ja toripäivä, joka oli melko hiljainen kylmän tuulen takia, vaikka muuten pakkasasteita ei juuri ollut. Maa iltayöstä tuli valkoiseksi ja ohut lumipeite on kestänyt koko päivän tehden varsinkin sivutiet liukkaiksi. Torilta oli ehdittävä klo 12 alkaneeseen sotainvalidien kokoukseen.

Kankaanpään Seudun Sotainvalidien vuoden kuudes hallituksen ja samalla vuoden viimeinen kokous muodostui perin antoisaksi. Näimme ensi kerran uuden sihteerimme Kankaanpään Seudun Reunayhdistyksestä meille annetun Sari Lehdon, joka tuli samassa työpaikassa olevan entisen sihteerimme Kaisa Vartian työn jatkajaksi. Molemmat sihteerit kukitettiin ja Kaisa sai kiitollisuuden osoitukseksi sotainvalidien maljakon. Muistelimme piirin juhlaa Porin teatterissa Viulunsoittaja katolla musikaaleineen. Suunnittelimme osallistumista talvisodan alkamisen muistotilaisuuteen ja sitä ennen teemme retken 28.11. Jämi-Areenalle kansanoopperaan Talvisodan tunnelmista nimellä Sillanpään marssilaulu. Toimisto pidetään avoinna kuukauden ensimmäisinä torstainpäivinä ja 3.12. on toimistolla joulurahan, kalenterin ja joululehden jako. Uutena päätöksenä taataan kaikille alle 20% invalideille ja leskille siivousapua 3 tuntia kuukaudessa. Isomman prosentin omaavat saavat avun valtionkonttorin maksamana.

Jämijärvelle oli kutsu klo 14 alkaneeseen Hopearinteen alueen vanhusten päivätilaisuuteen, jonka saimme pitää runsaan kolmenkymmenen hengen ystäväjoukon kanssa edellislauantain pyhäinpäivän merkeissä. Tunnelma oli lämmin, Anni Mäkynen lausui, veisasimme virsiä Miia Sjömanin säestämänä ja naisten ryhmä lauloi ensi kertaa kuulemani tosin vanhan Jämijärven laulun. Hyvillä mielin saimme lähteä kukin omille tahoillemme Hopearinteen alueen omiin yksiöihin, palvelukotiin tai varsinaisen vanhainkodin puolelle.

Noormarkun lähetysaktiivit eli alttiisti erilaisia tarjoiluja järjestäneet naiset palkittiin matkalla Porin Pietniemen saunatupaan, jonne oli katettu maittava ateria todelliseen maalaismaisemaan pystytettyyn vanhaan, mutta täydellisesti uudistettuun kotieläinrakannukseen. Mukana olleet 13 naisihmistä ovat ahkeralla palvelullaan tämän pienen virkistyshetken ansainneet.

Vielä ehdin joka toinen viikko Porin seurakuntakeskuksessa pidettäviin Siioninvirsiseuroihin, jossa myös oli kolmisenkymmentä henkeä 75-vuotta täyttäneen Altti Ahlgrenin vaimoineen tarjotessa syntymäpäivänsä kunniaksi täytekakkukahvit. Porissa asuvia kankaanpääläisiäkin oli paikalla pikkuserkkuni Markku Heiniluoma vaimoineen ja äskettäin Poriin muuttanut Jouko Kallioniemi. Tavanomaisia kyytiläisiäni ei mukana voinut olla, koska olin siellä Pietniemessa ennen seuroja.

Näin päivän rientoihin tuli melkisesti mittaa ja kului koko päivä aamusta iltaan. Huomenne on sama tahti odotettavissa.

Ei kommentteja: