maanantai 28. joulukuuta 2009

Ei perin enkelimäisiä enkeleitä

Neljännen joulupäivän eli Viattomien lasten päivän enkelikirkko kokosi melkoisesti lapsiperheitä Noormarkun kirkkoon kuten moniin muihinkin maamme kirkkoihin. Olen saanut olla vastaavissa tilaisuuksissa Jämijärvellä nuoriso-ohjaaja Mia Molkkarin järjestäessä ja Jurvassa. Varsinainen järjestäjähän on aina paikallinen Mannerheimin Lastensuojeluliiton yhdistys.

Noormarkussakin oli nähty paljon vaivaa, oli hienot ohjelmalehtiset ja runsaasti enkeliohjelmaa. Pienet tyttöenkelit kiersivät kanttorin soittaessa palavine kynttilöineen aluksi ja lopuksi ympäri kirkkoa istuen tilaisuuden ajan kirkon kuorissa. Siinä olikin sitten heikko kohta, kun enkelit eivät malttaneetkaan olla enkelimäisiä, vaan pulisivat pienten puheenvuorojen aikana.

Itse kerroin pienestä köyhästä tytöstä, joka muiden selän takana hiipi katsomaan seimessä makaavaa Jeesus-lasta ja näki paimenien ja itämaan tietäjien tuovan kalliita lahjoja eikä hänellä itsellään ollut mitään annettavaa, mutta kun enkeli näki lapsen surun, vei enkeli tytön ulos, jossa keskelle lumisia kenttiä oli puhjennut valkoisia ruusuja, joiden terälehtien keskellä oli kultaisia ristejä. Näitä kukkia tyttönen sitten vei sylillisen Jeesus-lapsen peitteeksi ja totesi Jeesuksen todella olevan Maailman Vapahtajan, koska enkeli oli puhutellut tyttöä, ruusut olivat puhjenneet keskelle talvea ja kuninkaat olivat tuoneet hänelle lahjoja.

Teresa Kaaresmaa kertoi puolestaa miten ihmiset epäilivät onko enkeleitä olemassakaan, mutta kun perheen lapsi sairastui vakavasti, tuli lukuisia tietoja lapsen puolesta rukoilijoista ja niin lapsi alkoi toipua vaikeista sairauksistaan. Nämä rukoilevat lähimmäiset ovat juuri niitä enkeleitä.

Luin myös lyhyen evankeliumin kohdan päivän varsinaisesta aiheesta Joosefin vietyä Jeesus-lapsen ja Maria-äidin pakoon Herodesta Egyptiin ja tämän kuoltua paluusta kotiseudulle Galilean Naseretiin ja luin pienen rukouksen, jonka ajaksi pyysin myös enkeleitä ristimään kätensä.

Yhteislauluja oli monia, tietysti iki-ihana Maan korvessa kulkevi lapsosen tie, Kuului laulu enkelten ja Lutherin virrestä Enkeli taivaan ensimmäinen, toinen ja viimeinen säkeistö. Pienen tytön yksinlauluna kuultiin Tulkoon joulu. Tervehdyssanat lausui myös lyhyehkästi MLL:n Noormarkun osaston puheenjohtaja Sari Hellman. Ei olisi pitänyt enkelityttöjen pitkästyä!
Enkelikirkohan oli kaikin puolin mitä onnistunein kaikesta huolimatta, ja isät ja äidit ja isovanhemmatkin olivat otettuja ja kuvasivat ahkerasti omia enekeleitään.

Ei kommentteja: