tiistai 29. joulukuuta 2009

Hevoinen kätkettynä

Nyt se sitten on ratkennut, Vanhanen jättää kesän puoluekokouksessa puheenjohtajuutensa ja samalla menettänee puheittensa mukaan itse hankkimansa pääministerin postin. Tätä luopumista onkin odotettu, vaikka sen lopulta tultua julkisuuteen juuri ennen joulurauhan julistusta löikin aikamoisella ällikällä, olisi nyt edes antanut joulun olla rauhassa politiikalta.

Vanhasen horjuvaa asemaa olen käsitellyt useassakin blogissa, esim. 25.9. Vaalirahasotkusta aina vaan, 26.9. Surullisen hahmon ritari ja 29.9. Lautakasa. Eilisessä plokissaan Timo Soini kirjoittaa eron takana olevan isomman hevosen kuin vain jalkaleikkaukset. Tämänpäiväisessä tiedotustilaisuudessaan Vanhanen jatkaa linjaansa eli ei sano oikeastaan yhtään mitään eronsa syistä todeten vain sen olevan kokonaisarvio eli monien syiden summa. Näin meidän muiden arvailtavaksi sitten jää nämä syyt.

Uuden Suomen keskustelussa onkin tänään liikkeellä sata arvelijaa. Monet ovat samaa mieltä Soinin kanssa, niin minäkin. Eroilmoituksen takana täytyy olla raskauttavia asioita. Onhan Vanhasella selvittämättömiä asioita aina Nuorten Asuntosäätiön ja Nova Groupin yhteyksistä alkaen lautakasasta puhumattakaan. Ei taida Ruusus-jupakkakaan olla loppuunkäsitelty. Moni antaakin Vanhasesta todella tyrmäävän lausunnon Suomen huonoimpana pääministerinä.

Joka tapauksessa eroilmoitus aikaisempia taustoja vasten on yllättävä ja sille täytyy löytyä painavia syitä, jotka vielä paljastuvat. Onhan hra Vanhanen vielä lokakuussa vakuuttanut asemansa olevan vahvemman kuin koskaan. Hän on myös uhonnut toistuvasti olevansa myös kolmannen hallituksen pääministeri. Ja nyt eroilmoitus. Ei vaikuta loogiselta, vai mitä!

Mikä tai mitkä on se hevoinen eron takana, vai onko sittenkin vain viimeinen korsi ollut liikaa ja katkaissut hevosen selän.

Ei kommentteja: