keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Jouluruokaa

Jouluruokaa tarjoo kunnon väki lauletaan joululaulussa ja toisessa Suun ruoka, juoma, meno muu, nuo rikkaan täyttää aatokset ja mielet köyhänkin. Nämä tulevat väkisin esiin näin joulun alla, kun on monessa mukana. Kaikki kynnelle kykenevät järjestävät jos minkinlaisia joulutilaisuuksia ja tarjoilu - kuikas muuten - kuuluu asiaa ja mikäli mahdollista mahdollisimman runsaana ja monipuolisena.

Tekee mieli tehdä luetteloa tämän joulun tilaisuuksista ja ennen kaikkea niiden tarjoilupuolesta.
Tänään keskiviikkona aloitettiin kello 8 Noormarkun seurakunnan työntekijäkokouksella ja jouluajan kunniaksi oli riisipuuroa ja rusinasoppaa. Puolilta päivin olimme me yhdeksän Kankaanpään rintamaveteraania syömässä jouluaterian Teituvan kuuluisasta seisovasta pöydästä. Eilen tiistaina vierailimme täältä Satakunnasta kolmenkymmenen hengen kanssa Turun kristillisen opiston jouluseuroissa, aluksi glögi, lopuksi pullakahvit. Huomenna torstaina Kankaanpään seudun invalideihin liittyneet jämijärveläiset pitävät oman seisovan pöydän jouluruokailun Kankaanpään Kuntoutuskeskuksessa. Illalla Porin siioninvirsiseuroissa on varmasti torttukahvit.

Maanantain ruokailu oli myös Kuntoutuskeskuksessa valtuuston budjettikokouksen päättäjäisillallisina. Sunnuntaina 13. päivä kirkkokahvit Lassilassa. Lauantai 12. päivä toi mukanaan toimituskeskustelukahvit ja 80-vuotisjuhlien kahvit (vaikka todellakaan en kahvia lainkaan juokaan, tyydyn pelkkään veteen). Samoin perjantaina 11.12. oli 91-vuotiskahvit sekä Porin diakoninaväen kokouksessa puuro ja marjasoppa. Edellisenä päivänä eli torstaina Kankaanpään Sotaveteraanien hallitus kokousti, oli valokuvauksessa ja aterioi oikein pöytiin tajoiltuna Kuntoutuskeskuksessa. Samassa paikassa oli yleiskaavavalmisteluun liittyvän luottamushenkilöiden ideapalaveri kahvituksineen. Illalla Lassilan Maamiesseuran talolla kylän joulujuhlassa myös kahvitus. Keskiviikkona makoisat kahvit Saunajoella Kairilan kylän kauneimmissa joulujuhlissa. Tiistai meni Helsingissä käynnin merkeissä, mutta maanantaina 7.12. olimme taas Kankaanpään rintamaveteraanien kanssa piirin järjestämässä joulujuhlassa syömässä seisovasta pöydästä Porin Rantakartanossa.

Entä sitä ennen, jos aloitan Su 22.11. ruokailu messun jälkeen omaishoitajien kirkkopyhän merkeissä, päivällä 90-vuotisjuhlakahvit.
Ma 23.11. 75-vuotispäivien kahvit ja lähetystyön johtokunnan kahvit lähetyssihteerin kodissa.
Ti 24.11. veteraanikansanedustajille järjestetty iltavastaanotto ja ruokailu eduskunnan puhemiehen tiloissa.
Ke 25.11 lähetyspiirin kahvitus.
Pe 27.11. ruokailut Niinisalon eläkkeensaajien 40-vuotisjuhlassa ja Noormarkun sotainvalidien ja -veteraanien joulujuhlassa, toisessa piti jättää ruokailu väliin, vaikka molemmissa olin puhumassa. Illalla juhlaruokailu Soihtulassa Vatajankosken Sähkön henkilökunnalle ja luottamushenkilöille.
La 28.11. Riisipuuroa Noormarkun seurakunna myyjäisissä, Kankaanpään hautajaisissa en ehtinyt muistotilaisuuteen.
Su 29.11. 70-vuotiaiden kirkkopyhän tarjoilut seurakuntakodilla, iltakahvit Lassilan metsäkirkon päätteeksi Lassilan pappilassa.
Ma 30.11. Talvisodan alkamisen 70-vuotismuistotilaiuuden ruokailu ja kahvitus Niinisalon sotilaskodissa, illalla sotilaskodin tarjoamat munkkikahvit Karvian Kantissa järjestetyssä ulkoilmamuistotilaisuudessa.
Ti 1.12. Jämijärvellä kahvit sotavuosien muistoista kootun kirjan julkistamistilaisuudessa, illalla kahvit Rudanmaan lähetysillassa.
Ke 2.12. Porin seurakuntien leirikeskuksessa Silokalliolla Noormarkun diakoniaryhmien jouluruokailu. Illan kahvit Porin rovastikunnan lähetystoimikunnassa Pihlavan seurakunnan kirkolla.
To 3.12. jouluruokailu Porin kaupungintalossa Satakunnan ammattikorkeakoulun ohjausryhmän
kokouksessa.
Pe 4.12. Veteraanien itsenäisyysjuhlassa Lukiolla jouluruokailu. Illalla Kankaanpään seurakunnan kesäkodin Hakoniemen kuuluisa joulupöytä Kankaanpään seudun Hengitysyhdistyksen joulujuhlassa.
La 5.12. muistotilaisuudessa siunauksen jälkeen ruokailu.
Su 6.12. kahdet kasteet ja kahdet kahvit, kolmannet kahvit Hopeaharjun kauneimmissa joululauluissa.

Entä huomisesta eteenpäin eli perjantaina 18. päivä seurakunna työntekijöiden jouluruokailu Ulvilassa, lauantaina siunaus, metsäkirkko, sunnuntaina taas siunaus ja sitten taitaa ruveta helpottamaan ja saa ruveta kotiruualle ja himmaamaan ruokapuolta, työruletti sen sijaan papilla jatkuun luonnolllisesti joulunpyhien ylitse

Ei kommentteja: