lauantai 19. joulukuuta 2009

Joulutunnelmaa

On sääli, kun joku sanoo, ettei vietä joulua ollenkaan, koska on pakana. Näin toteaa kuitenkin tuorrein facebook-kaverini. Mitäpä pahaa seimen lapsi ja joulu kenellekään tekisi!

Monissa Kauneimmat joululaulu-tilaisuuksissa on selvästi tullut esiin se, että juuri näitä rakkaita lauluja laulamalla saadaan oikea joulumieli. Tätä samaa oikeaa joulua - ehkä lapsuusajan herkkiä muistoja - etsimme monin tavoin. Parast´aikaa ylen ykkösellä lähetetään neljän tunnin ajan suosikkiohjelmaa Joulun runot ja sävel on vapaa, ja koko ajan tulee toinen toistaan puhuttelevampia toivomuksia, niin paljon kaunista ja vaikuttavaa ovat runoilijamme ja säveltäjämme saaneet esiin joulusta ja kaikkeen siihen liittyvästä.

Tänäiltana sain olla myös joulumielisessä iltahetkessä ulkona pakkasessa julistamassa eläimille joulurauhaa Siikaisten museon pihamaalla aivan kirkon kupeessa vanhan kansakoulun alueella. Koulusta onkin saatu erinomaiset tilat kotiseutumuseolle. Kirkonkellojen julistettua pyhänrauhan alkaneeksi saimme jätkänkynttilöiden roihutessa ja koirien ja ponin läsnäollessa pitää tilaisuutemme paikalle kerääntyneille melkoiselle joukolle lapsia ja aikuisia. Samaan aikaan oli myös Noormarkun Kairilassa Maston maastossa perinteinen metsäkirkko joulurauhan julistuksineen. Näin Luojan suuren luonnon helmassa saamme tavoitella oikeaa joulun tuntua, onhan joulun sanoma rauhaa ja hiljaisuutta meille ihmisille, joita kohtaan Jumalalla on hyvä tahto.

Aivan samoin kuin Kauneimmat joululaulut ovat täyttäneet kirkkomme myös joulun tilaisuudet aattohartaudet, jouluyön messut ja jouluaamun jumalanpalvelukset keräävät joulun sanomaa etsiviä aivan oikeaan paikkaan. En, emmekä varmaan kukaan muukaan antaisi joulua pois, tuleehan sen anti, sanoma, tueks vuoden alkavan eikä sitä milloinkaan ryöstetä sielustain!

Ei kommentteja: