maanantai 25. tammikuuta 2010

Avoimmuutta Kankaanpään seurakuntaan

Kankaanpäässä juuri käydyssä eilen päättyneessä piispantarkastuksessa tuotiin voimakkaasti piispan ja kapitulin taholta esiin avoimmuuden tärkeyttä seurakunnan asioissa. Seurakunta on kaikkia jäseniään varten eikä minkään pienen kuppikunnan piirileikkipaikka. Ensi syksyn seurakuntavaaleissa taas ratkaistaan neljäksi vuodeksi luottamushenkilöiden kokoonpano. Tähän asti Kankaanpäässä niin kuin varmaan monessa muussakin seurakunnassa on vaalit pidetty melkein sokkona, ehdokkaiden kantoja esim. Kankaanpäässä voimakkaasti esiin nousseeseen naispappeuskysymykseen ei ole ollut tiedossa. Nyt syksyn vaaleissa jokaisen ehdokkaan on tuotava esiin oma käsityksensä siitä, kannattaako kirkon yhteisesti hyväksymää Raamatun kokonaispohjalta syntynyttä pappisnäkemystä, vai onko siitä poikkeavalla kannalla.

Avoimmuuden lisäämiseksi ja myös usein moititun alhaisen äänestysvilkkauden parantamiseksi olisi kiinnitettävä huomiota laajan tiedotuksen lisäksi myös äänestyksen helpottamiseen. Monissa seurakunnissa on menty sinne, missä Jeesus itsekin kulki, eli toreille ja aitovierille. Niinpä ennakkoäänestys on mahdollistettu kauppamarketeissa. Kankaanpäässäkin on kahden kaupparyhmittymän marketit, joihin olisi saatava ennakkoäänestyspaikat. Näin helpotettaisiin seurakuntalaisten äänestystä ja saataisiin osallistumaan todella laajat kansalaisryhmät. Sitten vaalien jälkeen ei Kankaanpäässäkään seurakunnankaan asioista päättäisi enään vain pieni piiri, vaan kaikki seurakuntalaiset saisivat tuntea voivansa vaikuttaa seurakunnan päätöksiin.

Piispa Kari Mäkinen tahtoo koko kirkon parasta ja myös Kankaanpään seerakunnan ja ennen kaikkea kaikkien seurakuntalaisten parasta ja juuri mahdollisimman suurella avoimmuudella se on saavutettavissa.

Ei kommentteja: