sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Löytty löydetty

Jaakko Löytty gospelmuusikoittemme ykkönen ei pidä itsestään suurta meteliä. Ehkä siitä johtuen hänen virsiään on vain yksi, suosittu lasten ja lähetyksen virsi virsikirjassa: Kuule, Isä taivaan, pyyntö tää...kertosäe Siunaa koko maailmaa. Tämä kummastuttaa häntä itseäänkin, kun Pekka Simojoen säveltämiä virsiä on viisi ja Anna-Mari Kaskisen sanoittamia peräti seitsemän. Tätä epätasapainoa Jaakko itsekin on joskus ihmetellyt.

Tänään saimme tehdä Jaakon kanssa turneen Noormarkussa ja Honkajoella. Hän saarnasi Noormarkun messussa ja oli mukana päiväseuroissa kirkkokahvien jälkeen ja Honkajoella oli vielä illalla siioninvirsiseurat. Ihmetellä pitää Jaskan jaksamista veisata voimiensa takaa jatkuvasti vuosikymmenestä toiseen, näytteen hän antoi jo saarnatuolissa ja jatkoa seurasi siioninvirsihetkessä, jossa muutenkin oli mahtavaa veisuuta, kun paikalla oli myös Porin seuraväkeä.

Jaakko on ollut mukana laatimassa Siionin virsien lisävihkoa, johon on otettu myös monia hänen virsiään. Nytkin veisasimme niistä vähemmän tunnetun Herra, kuule niiden huuto, jotka sinua kaipaavat ja tietysti kaikkein tunnetuimmat: Kahden maan kansalainen, joka alkaa Edessä reitti tuntematon aukeaa ja seurojen päätösvirtenä käytetty Viimeisen laulun vielä laulan, ennen kuin matkaa jatketaan.

Jaakko on löytty eli löydetty Herättäjä-yhdistyksen Länsi-Suomen aluesihteeriksi, jossa tehtävässä meikämannekin sai olla kymmenisen vuotta ja hän onkin enemmän kuin mies paikallaan. Hän pysyttelee itse pienellä paikalla ja osaa näin puhua lohduttaen toisille itsessään heikoille ja huonoille herännäisyyden syvimmillä sydänäänillä ihmisen tuntoja toiselle ihmiselle.

Honkajoella oli kotoisa seurahetki erinomaisine tarjoiluineen asuntokäytöstä poissa olevassa pappilassa pienen ystäväjoukon kanssa. Mukana oli myös kirkkoherra Seppo Salonen ja kanttori Arto Laaja molemmat vaimoineen. Jaskalla oli sitten vielä edessään ajomatka kotiin, joka Kiikoisten Jaaran kyläkoulun jälkeen on löytty Ylöjärveltä lähempää molempien puolisoiden myös vaimon Kaija Pispan sukulaisia. Kannattaa tutustua Jaskan persoonallisuuteen. Siihen mahdollisuus esim. Toisena pääsiäispäivänä hänen saarnatessaan Kankaanpään kirkossa herättäjänpäivässä ja Noormarkussa seuravierailussa Kairilan koululla huhtikuun seitsemäntenä päivänä.

Ei kommentteja: