keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Keikkaa on lisättävä

Timo Soinia moni kaipaa enemmän näkösälle. Ihmeellinen presidenttigallup näkyi vilaukseltaan TV-uutisissa: Niinistö sai lähes puolet äänistä, seuraavana oli puoluetoveri ulkoministeri Stubb ja sitten hyvin pienin prosentein Vanhanen ja demarien Lipponen ja Tuomioja. Kummallisinta olikin se, ettei Timo Soinista puhuttu mittään! Luuleeko kansa todella Timon kadonneen Pyrsseliin! Tämän päivän uutisissa kerrottiin keskusrikospoliisin tutkivan pääministerin osuuksia Nuorisosäätiön rahoitussotkuissa, mielestäni sekin on vain liian rajoitettua, kun puututaann vain hänen osuuteensa presidenttivaaleissa, olisi tutkittava myös hänen toimiaan, kun hän oli säätiön puheenjohtajana ja sai säätiöltä eduskuntavaalirahoitusta.

Niinpä Timo kirjoittaa blogissaan käynnistään puhetilaisuudessa Kontulassa, jossa keskellä arkipäivää oli 150 kuulijaa. Hän toteaa, että kiertämistä on lisättävä. Ei hän ole mihinkään kadonnut, on sekä EU:ssa että koti-Suomessa, puoliksi molemmissa. Olisi uhkeata saada Timo Kankaanpään torillekin kesällä. EU-vaalien edellä hän kävi Kankaanpäässä, ennen kunnallisvaaleja sen sijaan häntä ei näille nurkille saatu yrityksistä huolimatta, tulosta tuli silti molemmissa vaaleissa.

On sitä vientiä meikämannellakin. Täällä Kankaanpäässä tammikuussa viisi ja jo tiedossa helmikuussa kuun puoliväliin asti samoin viisi, nimittäin siunaustilaisuutta. Kymmenen ainutlaatuista ihmistä ja heidän elämäntyönsä ja perheensä ovat tilaisuuksien keskiössä. Hyvä lähtökohta on heidän ja heidän läheistensa tuntemisessa. Jokainen siunaus on ainutlaatuinen ja juuri kysessä oleville omaisille tärkeä viimeisen palvelu, joka on suoritettava lämmöllä ja vainajaa ja hänen elämänkaartaan henkilökohtaisesti ja kunnioittavasti muistaen. Eli niin kuin Tapio Rautavaara on laulanut, että jokainen ihminen on laulun arvoinen. Näin meillä jokaisella on sama ihmisarvo ja sen mukaisesti on toimittava myös hautauksissa. Todella täysin erilailla kuin Tony Hametta kunniattomasti kohdelleessa Hazardin kirjoituksessa. Eipä ihme, että meitä Facebookissa Kaarina Hazardin eroa Iltalehdesta vaativia on kertynyt lähes 20.000.

Niin metsä vastaa kuin sinne huutaa. Kun liikumme kansan parissa, kyllä myös vastausta tulee. Siksi Timo Soinin ajatus kiertää kansan parissa nyt pienen EU-vaalien jälkeisen hiljaisemman jakson jälkeen on mitä kannatettavampaa. Hänellä on tietoa EU:n ihmeellisyyksistä ja myös taitoa kertoa siitä kansalle ymmärrettävällä tavalla. Siis, siitä vaan!

Ei kommentteja: