torstai 14. tammikuuta 2010

Tony Halmeesta

Sunnuntaina kuollut Tony Halme on vielä kuoltuaankin saanut aikaan suuren kansanliikkeen. Aikanaan hänet valittiin kansanedustajaksi Helsingistä pääasissa Itä-Helsingin syrjäytyneiden ja turhautuneiden kansalaisten yli 15.000 äänellä. Nyt häntä puolustamaan on noussut jo yli 10.000 henkeä fagebookiin perustettuun ryhmään, jossa paheksutaan Iltalehden kirjoitusta ja vaaditaan kirjoittajan erottamista lehdestä.

Kaarina Hazardin kirjoitus Tony Halmeen kuoleman jälkeen nimittelee räikeästi poisnukkunutta jopa pilkaten ja todeten olleen hyvä, että hän kuoli. On erinomainen asia, että on syntynyt voimakas liikehdintä puolustamaan todella koko länsimaisen sivistysyhteikunnan omaksumaa kirjoittamatonta lakia, että kuolleista puhutaan vain hyvää. Meillä kenelläkään ei ole oikeutta ryhtyä toistemme tuomareiksi, vielä vähemmän kun on kysymys keskuudestamme poistuneista. Hazardin kirjoitelma on todella hasardi ja on jo poikinut ennätysmäärän valituksia julkisensanannneuvostoon. Myös esim. Uuden Suomen netissä on parisataa kommenttia.

Kuolleitten jättämistä rauhaan koskee myös äärettömän kovan elämän kokenutta Viikinkiä, Tonya. Hän oli voimalajien mies, nyrkkeilyssä vielä kansanedustajakautenaan hän Raumalla uhrautui veteraanien hyväksi hyväntekeväisyysotteluun, jonka seurauksista hän jo huonoon kuntoon joutuneena ei enää täysin toipunut ja siitä alkoi alamäki, jonka monet ikävät vaiheet lehdistö on kertonut. Mutta kaiken kaikkiaan Tony oli kuitenkin suomalainen mies hyvyyksineen ja huonoine puolineen.

Itsekin olen kohdannut Tonyn pitäessäni puoluekokouksiemme sunnuntaiaamun hartauksia. Myöhään jatkuvan lauantai-illan jälkeen sunnuntaiaamun nouseminen on useille vaikeaa. Niin se oli Tonyllekin. Mutta kansanedustajakautensa viimeaikoina hän urhoollisesti nousi aamuhartauteen, jolloin sanoin, että sinun täytyi tulla mukaan, johon Tony vastasi myöntävästi. Kyllä hänellä oli mieli parempaan elämään ja varmasti siinä oli mukana myös uskon avulla yrittämistä.

Turhaan ei Tonyn kanssa monissa vaikeuksissa mutta aina ystävänä ja tukijana pysynyt Timo Soini muistokirjoituksessaan sanokaan, että Kristuksen ansion tähden taivaassa tavataan. Sen paremman osan Tonylle suo varmasti myös rakastava Taivaallinen Isämme, sillä hän näkee koko ihmiselämän, kaiken mikä on ollut taakkana ja mikä on mihinkin elämänkohtaloihin vaikuttanut.

Ei kommentteja: