perjantai 1. tammikuuta 2010

Vuosikymmen vaihtui

Maailmanlopun ennustuksia ei esiintynyt tämän vuoden vaihtuessa niin runsaasti kuin kymmenen vuotta sitten vuosituhannen taitteessa. On järkyttävää, että nimenomaan kristityt syyllistyvät tällaiseen toimintaan, vaikka Jeesus itse on sanonut, ettei siitä hetkestä tiedä kukaan, ei hän Poikakaan, vaan Isä Jumala yksin. Kokonaan eri asia on sitten, että aika on lyhyt ja valvoa pitää aina kun sydänyössä elämme.

Vuoden lopulla sain olla vaikuttavissa hääjuhlissa Jämijärven Suurimaan Maamiesseurantalolla. Tasan klo 24 seurasimme ilotulitusta. Näin vuoden ja vuosikymmen vaihtuminen jäi varmasti kaikkien meidän mukana olleiden mieliin ja sulhasmiehenkin on helppo muistaa hääpäivänsä, joka meille aviomiehille ei yleensä niin kovin helppoa ole päivänkään osalta, vuodesta puhumattakaan. Vihkiminenkin oli juhlallinen, seurantalolle oli rakennettu komea vihkipaikka ja vihkikaavassa oli niin juhlallinen vakuutus, vihkikynttilän sytytys kuin kiitosvirsikin ja myös morsiamen tyttären soittama häämarssi. Tarjoilukin Lumiaisen hoitamana ylenpalttista ja tunnelma kaiken kaikkiaan työteliään karjaväen ja konemiesten kesken rehtiä ja reilua.

Presidentin uudenvuodenpuhe tarttui taas ajankohtaiseen valtaapitävien kansan tahtoa vastaan suuntaamaan perustuslain muutosyritykseen, jolla riistettäisiin muutenkin vähiin käynyttä presidentin valtaa edelleen. Näin siitäkin huolimatta, että juuri presidentinvaaleissa äänestysaktiivisuus nousee muita vaaleja suuremmaksi ja me kansalaiset suurella enemmistöllä haluamme presidentille myös valtaa emmekä tyytyisi valitsemaan vain vallatonta juhlatilaisuuksien keulakuvaa. Tästä samasta myös meidän PerusSuomalaisten kannasta olen kirjoittanut kesällä 26.7. käytyämme pressaa tapaamassa Kultarannassa veteraanikansanedustajien kokouksessa.

Vuoden vaihde on aina näköalapaikka niin menneeseen kuin tulevaankin. Lupauksiakin aina tehdään ja parantamiseen kyllä olisikin varmasti aihetta. Lamavuoden jälkeen monet puhuvat suunnan kääntymisestä parempaan, taitaa kuitenkin pohja olla vielä näkemättä eikä oikein näköpiirissä ole mitään, millä täällä rakkaassa Suomenmaassamme pääsisimme jaloillemme. Kyllä hyvät neuvot ja ennen kaikkea oikeat toimenpiteet olisivat enemmän kuin kullan arvoisia!

Ei kommentteja: