maanantai 15. helmikuuta 2010

Monipuolista kaupunginhallituksessa

Kaupunginhallituksen tämänpäiväinen kokous oli peräti poikkeava monessakin suhteessa. Meillä näyttää olevan oikein tekemisen meininki. Varsinaiset kokousasiat eivät suuriakaan aiheuttaneet, oli taas Erkki Liljan eriävä vastine kannattaen Pauli Lanteen hallinto-oikeusvalitusta, oli lautakuntaan lähettämistä varten meidän PerusSuomalaisten aloite Valoa kanssalle, mutta oli vähän poikkeavaakin.

Ennen kokousta meitä perehdytettiin sähköisen kokouskäytännön saloihin. Peräti mielenkiintoista, mutta tuntui näin aluksi sen vievän paljon enemmän aikaa kuin pelkän paperisen esityslistan selaaminen, mutta kyllähän sähköinen muoto antaa monia uusia mahdollisuuksia kunhan vain opimme niitä käyttämään. Sisäänajoa tarvitaan.

Kävimme myös tutustumassa kahteen rakennushankkeeseen. Neljän ryhmän päiväkotia pystytetään kankaanpääläisvoimin koulukeskuksen viereiselle tontille ja valmista tulee huhtikuun loppuun mennessä. Casatino on erikoistunut päiväkotien ja muiden kunnallisten rakennusten tekemiseen, alkuelementit tehdään tehtaalla ja pystytetään paikanpäällä ja tehdään sitten tarvittavat sisustustyöt. Näin rakentaminen sujuu joustavasti.

Toinen korjausrakentaminen valmistuu elokuuhun mennessä Kangasmetsän koulun melkoinen uudistaminen kosteus- ja homevaurioiden vuoksi. Olisi voinut uuden rakentaminen olla viisaampaa, mutta valtiovalta antaa 50% korjausrakentamisavustusta ja niin on jouduttu päätymään vain korjaamiseen, jota riittää: välikaton purkaminen, lattioiden hiominen, ikkunoiden ja seinien korjaaminen jne. Pitää vain ihmetellä, miten moista sutta on voitu rakentaa, vaikka rakennusliikkeenä ei edes ole olleet jämijärveläisrakentajaveljekset, joiden mainoslauseena oli sutta ja sekundaa.

Jatkossa viikolla on myös monenlaista, tiistaina iltakoulussa puhutaan kaupungin eri sektoreista, keskiviikkona on viiskuntaneuvottelu Karviassa, johon kuntajohtajat ovat laatineet hyvän pohjapaperin ja torstaiaamuna kuntaneuvonpito 4 milj. euron vajauksen tehneen Lavian kanssa. Valtiovalta ei lupaa tulla vastaan vajauksen maksamiseen, mikä lie näin ollen Lavian tulevaisuudennäkymä.

Ei kommentteja: