tiistai 20. heinäkuuta 2010

630 tainta

Vuosien saatossa on saanut olla monessa mukana. Niinpä tänään olin kolmatta kertaa metsänistutuksessa, vaikken metsänomistaja olekaan, mitä muutama puu kasvaa mökillä.
Eri omistajilla olen ollut talkoohommissa, onhan aina urheilutouhuihinkin pyydettävä vastavuoroisesti talkoolaisia.

Eräs kaveri oli varannut kesälomansa ajaksi 4.000 kuusen tainta istuttaakseen 3-4 hehtaarin aukkohakatun metsänsä uudestaan. Onnettomuudekseen hän eka satsia istuttaessaan hyppäsi jonkin paikan yli ja loukkasi jalkansa joutuen näyttämään sitä lääkärillekin. Hyvät apujoukot ovat siis tarpeen ja niin minäkin pääsin taas istutushommiin.

Maasto oli erittäin epätasainen täynnä suurempia ja pienempiä kiviä. Aurauksella oli kyllä tehty laikutuspaikat, joihin sitten sai istutusputkella painaa taimen. Sääkin oli suosiollinen, mukava tuulikin piti poissa kärpäset, paarmat ja hyttyset. Luvatusta sateestakaan ei tullut mitään. Näin työ sujui mallikkaasti, enemmän vaan olisi saanut olla porukkaa. Kiintiöstä tuli silti täyteen kolmannes eli 1.350 tainta, josta siis itse sain maahan lähes puolet eli 630.

Muina viikon päivinä en mukaan ehdikään, Timo Soini on keskiviikkona Porissa Suomi-Areenan puolueiden puheenjohtaja-panelissa ja perjantaina Lavian markkinoilla. Torstai on toripäivä. Ja sekä perjantaina että lauantaina on siunaustilaisuudet Kankaanpäässä ja Jämijärvellä. Että silleen eläkeläisen päivät sujuvat sutjakkaasti.

Ei kommentteja: