torstai 22. heinäkuuta 2010

Puheenjohtajat Suomi-Areenalla

Porista on tullut todellinen kesäkaupunki. Koko viikon kaupunki on täynnä erilaisia keskusteluja Suomi-Areenalla ja tietysti myös musiikkia Pori Jazzeilla. Säätkin ovat suosineet tapahtumia. Illalla vallitsi kaupungilla länsimainen tunnelma, katukahvilat tulvillaan ihmisiä ja kaikilla kesämieli parhaimmillaan.

Päivän vetonaula numero yksi oli eittämättä puolueiden puheenjohtajien MTV:n järjestämä puolentoistatunnin vaalitentti, ensimmäinen laatuaan ensi kevään eduskuntavaaleja silmällä pitäen. Puheenjohtajisto on naisistunut kovaa vauhtia, tilanne nyt tosin tasan neljä ja neljä.
Kaiken kaikkiaan pitää sanoa porukan osaavan asiansa ja jokainen pitää juuri omaa puoluettaan ja toimintaansa parhaana mahdollisina. Ja niinhän sen pitää ollakin.

Kuulijoita toimittajien mainitsemasta kesähelteestä huolimatta oli Raatihuoneen puistossa vaikka millä mitalla, politiikka kiinnostaa sittenkin eikä sitä suinkaan ole kaluttu loppuun.
Paljon uusia ja tärkeitä kysymyksiä on ilmassa ja niihin etsitään ratkaisuja ja kannanottoja. Johtopäätösten teko jää kuulijoille.

Arvoitukseksi jäi, miten oli päädytty keskustelijoiden istumajärjestykseen, en ainakaan itse löytänyt siihen mitään logiikkaa ellei se sitten ollut veikkaus tulevien vaalien puolueiden suuruusjärjestyksestä. Istujat olivat näet järjestyksessä Kiviniemi, Katainen, Urpilainen, Sinnemäki, Soini, Räsänen, Arhinmäki ja Enestam. Itse en kyllä tällaista järjestystä uskoisi tulevan. Ei ollut vuorottelua mies ja nainen, ei aakkosjärjestystä, ei puolueiden nykyistä suuruusjärjestystä eikä edes gallup-kannatuksen järjestystä. Arvontaankaan en usko. Olikohan kysytty keskutselijoiden toivomuksia. Olihan ainakin päähallituspuolueiden kokoomuksen ja keskustan puheenjohtajat vierekkäin ja toisaalta EU-vaalien vaaliliittokumppanit PerusSuomalaiset ja Kristillinen liitto myös vierekkäin.

Timo Soinin armoitettuihin näkemyksiin palaan seuraavassa blogissa.

Ei kommentteja: