maanantai 2. elokuuta 2010

Köyhät keskellämme

Niin se taas kävi, että kansa tuntee nahassaan kokoomuksen olevan hallituksessa ja varsinkin juuri valtiovarainministerin salkun haltijana puheenjohtajansa Jyrki Kataisen toimesta, koska ensi vuoden budjettiehdotuksessa ei puututtu verojen ottamiseen sieltä, missä olisi eniten ottamista. Olisihan oikeudenmukaista verottaa hyvätuloisten palkka- ja pääomaveroja nostamalla niiden prosenttiosuutta hieman suuremmaksi, mutta eihän kokoomus näin tee.

Sen sijaan pyritään rokottamaan kulutusta eli liikutaan tasa-veron suuntaan, jolloin aina köyhempi maksaa suhteellisesti suuremman osuuden tuloistaan veroina. Niinpä korotetaan tavaroihin tulevaa arvonlisäveron tuottoa 1,6 miljardilla ja energiaveroja 715 000 eurolla. Näin rangaistaan pitkien etäisyyksien maassamme pakosta autoa käyttämään joutuvia ja myös talojaan varsinkin öljyllä lämmittäviä. Kaiken lisäksi nämä veronkorotukset on naamioitu nimellisesti vihreitä hallituskumppaneita miellyttäen ympäristöveroiksi.

Vaalitäkynä on maaliskuussa juuri ennen vaaleja nostettavat pienimmät eläkkeet 685 €/kk eli 100 €/kk. On kuitenkin laskettu eri elinkustannusten nousun syövän oikein reippaasti tämänkin korotuksen. On aivan kuin jo Vennamolle opetettiin hänen vieraillessaan nuorena pollitiikkona Englannissa, jossa hänelle neuvottiin heidän siirtomaaherruutensa salaisuus, imetään kyllä siirtomaista tuloja, mutta sitten palautetaan pieni osa takaisin, jolloin siirtomaiden asukkaat kiittelevät hallitsijoitaan anteliaiksi.

Hallituskumppani keskustapuolueen taholta on myös jo vaadittu pääomaveron yhden prosenttiyksikön korotusta. Tästäkin on voitu sopia hallituksen sisällä, jotta kepukin saisi sulan hattuunsa käymällä kansan valtaosan mielen mukaisesti suurituloisimpien kimppuun.

Näin budjettiesityksen myötä rikkaat saavat edelleen rikastua ja köyhät köyhtyä, vaikka juuri päinvastoin pitäisi yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden nimissä toimia. Mutta nykyisellä hallituspohjalla ei näytä olevan haluja edes yrittää köyhyyden poistamista. Näin näyttää meillä koti-Suomessa edelleen käyvän toteen Jeesuksen muussa yhteydessä lausuma, että köyhät teillä on aina keskellänne!

Ei kommentteja: