maanantai 27. syyskuuta 2010

Gallup-johtajuus hämmästyttää

Puolueiden tekemisiä ja tekemättä jättämisiä tarkastellessa ei voi muuta kuin hämmästellä kokoomuksen jatkuvaa keikkumista mielipidemittausten piikkipaikalla, vaikka viimeisessä mittauksessa olikin jo nähtävissä alamäkeä 0,9% verran.

Kokoomus paistattelee edelleen presidenttigalluppien ylivoimaisen ykkösnimen puhemies Sauli Niinistön loisteessa vaikka näin puusta katsoen on enemmän kuin todennäköistä ettei hän lainkaan asetu edes ehdokkaaksi. Näin siksi, että oma puolueensa on omaksunut vastoin kansan ja myös itsensä Niinistön selvästi osoittamaa tahtoa vastaan presidentin valtaoikeuksien riisumisen kannattajaksi.

Kansan valtaosa on kaikkea muuta kuin hyväosaisia. Silti kannatetaan kokoomusta, joka jatkuvasti pyrkii sälyttämään verorasitusta välillisiin veroihin kuten viimeksi surkuhupaisiin vihreiksi veroiksi nimittämiinsä energiaveroihin, joita juuri pienituloiset joutuvat maksamaan suuremmalla osalla tuloistaan kuin suurituloiset. Näin jakovero kohtelee aina heikompiosaisia raskaimmalla tavalla.

Kokoomuksen kannattamalla vain pientä vähemmistöä koskettavalla sukupuolineutraalilla avioliittolailla ei ole kansan kannatusta. Mutta puolueen täytyy ilmottautua arvoneutraaliksi ja uudistusmieliseksi. Siksi vanha koti, uskonto ja isänmaa saa jäädä unholaan. Niinpä opetusmisteri Henna Virkkunen (kok) onkin vähentämässä uskonnonopetustakin ja lisäämässä sen tilalle etiikan tunteja.

Puolueen puheenjohtajan valtiovarainministeri Jyrki Kataisen sumeilematon avokätisyys EU:ssa esim. Kreikan lainojen maksamiseksi ei myöskään ole saanut kansan kannatusta, semminkin kun on käynyt ilmi, etteivät edes kaikki euromaatkaan ole ryhtyneet koskaan takaisin saatavien lainojen maksajiksi saamatta mitään sanktioita. Maamme valtionvelka onkin kasvanut ennätysmäisiin mittasuhteisiin kun taas hänen edeltäjänsä Niinistön aikana velkaa sentää pystyttiin lyhentämään.

Katainen kumosi myös yksikantaan puoluekokouspäätöksen pakkoruotsin poistamisesta. Se jos mikä on täydellistä demokratian irvikuvaa pahimmillaan. Eikä Kataisen kuvaa paljon kirkasta se, että hän voitti meikämanne kipeellä jalalla juostessani Helsingin City-Marathonilla.

Nuorten kokoomuslaisten Kataisen, Stubbin ja Häkämiehen Venäjä, Venäjä, Venäjä-lausunnot ovat myös kansalaisten muistissa, koska koviakin kokeneina musitissamme on myös, että meillä on yli tuhat kilometriä yhteistä rajaa Venäjän kanssa.

Niin että odotellaan nyt kuinka kauan kokoomuksen kärkipaikka säilyy, vaikkei sitä suuruusjärjestyksessä seuraavien puolueiden demarien ja keskustankaan tähti ole ainakaan noususuunnassa. Kyllä kansa tietää!

Ei kommentteja: