lauantai 25. syyskuuta 2010

Keskustan perälauta vuotaa

PerusSuomalaisten kannatuksen jatkuvaan nousuun on todella monen monituisia tekijöitä joita kaikkia on edes mahdotonta luetella. Otetaan nyt esiin ensin yksi näkyvimmmistä eli Suomen keskustan kiemuroita.

Viimeksi tänään on taas nähty keskustan ylimielisyyttä. Puoluesihteeri Laanila kertoo kirkkain silmin vaalitaistelun olevan vain kahden pääministeriehdokkaan Kiviniemen ja Kataisen välisen kamppailun. Käydään nyt ensinnä vaalit ja annetaan kansan puhua, kyllä sitten hallituspuolueetkin löytyvät ja pääministerikin. Laanila takertuu kuin hukkuva kolmen suuren puolueen asetelmaan, vaalien jälkeen tilanne voi olla toisenlainen, sitähän viimeiset gallup-luvut enteilevät.

Ympäristöministeri Paula Lehtomäki (kesk.) näyttää myös aliarvioivan kansalaisia. Perheensä jopa lapsia ja äitiä myöten on ostanut kaivosyhtiö Talvivaaran osakkeita alkuvuodesta 300.000 eurolla. Poliisikin on kiinnostunut osakekaupoista. Onko ministeri käyttänyt perheensä hyväksi sisäpiirin tietoa, osakkeethan nousivat alkuvuoden jälkeen. Lisäksi valtio on sijoittanut varoja ja kyseessä on ympäristöllisesti hyvin ongelmallisen uraanin louhintaa. Lehtomäen luopuminen puolueensa puheenjohtajakilpailusta on haluttu nähdä johtuvan näistä perhepiirin kaupoista. Olisi todella surkuhupaisaa, jos Lehtomäki olisi pääministerinä ja jälleen olisi epäilyksen varjo pääministerin yllä.

Onpa Lehtomäellä toinenkin sekoilu täysin järjettömän haja-asutusaluiden jätevesien puhdistamislain kanssa. Ensin vaaditaan mummummökeiltäkin kalliita puhdistuslaitteita, nyt sitten otetaan pakkia ja annetaan peruutuksia ja siirtymäaikaa. Huomasiko keskustakin lopulta sahaavansa omaa oksaansa hankalaloittaessaan maaseudun asumista.

Entisen pääministeri Vanhasen tekemät tukipäätökset RAY:lta Nuorisosäätiölle ja sen antamat lahjoitukset hänen vaalirahoitukseensa niin presidentin- kuin eduskuntavaaleissakin ovat johtamassa oikeuskaslerin vaatiman perustuslakivaliokunnan tutkinnan jälkeen mahdollisesti valtakunnanoikeuteen. Tätä ennen se on ollut koolla vain neljästi, joista kahdessa on tuomittu keskustalaisia, kahdessa demareita. Vanhasen ilmoitus pyrkimisestään pääministerikaudellaan Metsäteollisuus ry:n johtotehtäviin on myös moraalisesti mitä arveluttavinta.

Ei nykyinenkään pääministeri Kiviniemi loista avoimmudella oman 60.000 euroon nousseen vaalirahoituksensa osalta ja melko kyseenalaisten seminaarilippujen myynnin salailullaan, vaikkei laki nimenomaa tietojen avaamista vaadikaan.

Kaikki muistavat myös tutkimuksen alla olevat muut Nuorisosäätiön vastoin toimintaperiaatteitaan antamat vaalirahoitukset keskustapuolueen ehdokkaille säätiön puheenjohtajaksi Vanhasen jälkeen tulleen Antti "Kanki" Kaikkosen ollessa etunenässä. Nova Group jakoi myös Kevankin kautta saamiaan rahoja etupäässä keskusta- ja kokoomuslaisille huomattavia summia, jotka myös ovat tutkinnan alla. Kevan keskustalainen toiminnanjohtaja Markku Kauppinenhan jo erosikin asioiden tultua julkisuuteen.

Onko ihme jos puolueen perälauta vuotaa PerusSuomalaisiin. Ei edes epätoivoinen kasvojenpesuyritys puoluejohdon uusimisineen ole tilannetta miksikään muuttanut.

Ei kommentteja: