perjantai 24. syyskuuta 2010

On se vaan niin kummaa

PerusSuomalaisten kansanedustajaehdokkaana ei voi muuta kuin ihmetellä. Luulisi jopa muita kuin meikäläisiä rupeavan tympimään, kun aina vaan puhutaan meistä PerusSuomalaisista. Tänäänkin perjantaina heti aamu-uutisissa todettiin Jan Hirvisaarella olevan eniten kannattajia kansanedustajaehdokasblogissaan. Ja sitten tuli perää päivän mittaa Taloustutkimuksen Ylelle tekemän gallupin luvuiksi 12,5%, nousua kuukauden takaisesta 1,8 prosenttiyksikköä.

Pitkän linjan politiikkona tiedän, ettei koskaan meille ole mitattu tälläisiä kannatuslukemia. Vuoden 1983 vaalien ja hallitukseen menemisemme jälkeen SMP:n luvut nousivat samoihin kuin nyt elokuussa eli yli 10%. Mutta 12,5% todistaa kansan haluavan todella muutosta. Nyt ovat pidikkeet murtuneet ja uskalletaan jo tunnustaa PerusSuomalaiset vakavasti otettavaksi puolueeksi, jota voi myös kannattaa. Aiemminhan ainoastaan sanottiin puolueen kyllä ajavan hyviä asioita, mutta koska se on niin pieni, ei sillä ole mitään vaikutusmahdollisuuksia, eikä sitä kannata äänestää. Nyt on uskottavuus saavutettu. Eikä enää tarvi pelkästään sanoa, että kun kannatuksemme kasvaa kepunkin kuulo paranee. Eihän enää ole pitkä matka, kun voidaan olla yhtä suuria, eroahan on enää seitsemisen prosenttia. Veikkauksethan käyvät jo siihen suuntaan, että vaalien jälkeen ei enään puhuta kolmesta suuresta puolueesta vaan neljästä.

Ehdokkaanamme Varsinais-Suomessa oleva kirkkoherra laski jo tällä kannatuksella paikkaluvuksemme 27. Itsekin olen jo pitkään puhunut kansanedustajiemmme luvun alkavan kakkosella ja että se on kaksinumeroinen luku. Ja nyt kun kannatus on lähtenyt nousukiitoon ja kuukausi kuukaudelta on tullut melkoista nousua, niin mikään ei estä kannatusprosentin nousemista entisestäänkin.

Ei kommentteja: