torstai 14. lokakuuta 2010

PerusSuomalaiset: 37 kansanedustajaa

37 kansanedustajaa PerusSuomalaisille olisi jokin aika sitten tuntutunut uskomattaomalta, niin kuin viimeinen syyskuun gallup-lukemakin 12,5%. Mutta nyt kaikki on mahdollista ja toissapäiväinen blogini kepulaisten turhautumisesta on todellista käsin kosketeltavaa.

Prognoosin on laatinut ammattiveli Auran kirkkoherra Torsti Äärelä. Kannatusprosentiksi vaalipäivän iltaan mennessä hän on laskenut 18,5% ja PerusÄssien eduskuntapaikkojen lukumääräksi 37. Puolueiden keskinäisessä suuruusjärjestyksessä tulisi kakkostila. Hallituspaikkakin olisi vaalien ylivoimaisesti suurimmalle voittajalle takuuvarma. Mikäs sen hauskempaa! Kyselin Torstin blogin kommentissani, mihin hän laskelmansa perustaa, saa nähdä, mitä tulee vastaukseksi. Hyvin todellisuuspohjaiselta kyllä vaikuttaa sitten hänen tekemänsä vaalipiirikohtainen paikkajakautuma.

Pohjois-Karjalassa PS nousee suurimmaksi puolueeksi kuten olimme 1970-vaaleissakin. Toiseksi suurin prosenttiluku tulee Kymenlaaksoon, jossa varsinkin suurten tehdaspaikkakuntien turhautuneet demarit vyöryvät perussuomalaisiin.

Kolmannella sijalla onkin sitten jo Satakunta, jossa aina olemme olleet kärkipiirien joukossa. 20% kannatus tietäisi kahta paikkaa Arkadianmäelle. Mikäs ettei se meille satakunnassa kelpaisi! Tällaiset laskelmat antavat sitä lisäpaukkua, jota tarvitaan. Eipä silti, ei pidä masentua siitäkään, jos gallupit vaalien alla rupeavat näyttämään alenevia lukemia, se varmaan on tarkoituskin kansalaisten johdattelemiseksi.

Ei kommentteja: