keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Tulihan se lopultakin

Kahden viikon takainen 50 hengen eduskuntaretkemme osui sopivaan saumaan, kun pääsimme TV1 kuvattaviksi Satakunnan vaalipiirikohtaista ohjelmaa varten. Toimittaja kävi vielä Kankaanpäässäkin kuvaajan kanssa. Kaksi viikkoa saatiin odottaa ohjelman näkymistä ja nyt se sitten tuli. Syynä viivytykseen, kun alunperin ohjelman piti tulla jo 13. ja 14. päivinä on uutisten valtava määrä, tänäänkin riitti vaikka mitä Vanhasen ja Ollilan jutuista alkaen. Pääasiallisena ohjelman siirtämisen syynä on ollut aiheeton kova kohu Wikileaksin paljastusten tiimoilta, mikä lopultakin on mielestäni täysin tyhjänpäiväistä ja asiatonta penkoa diplomaattikeskusteluja, joita ei julkisuuteen ole tarkoitettu.Tuntuukin kummalta, ettei tällaisella Wikileaksilla ole mitään vastuuta eikä sille voida mitään.

PerusSuomalaisina pääsimme mukaan molempiin ohjelmapätkiin, niinkello 20.30 uutisiin kuin sen jälkeen tulleesseen A-studioon. Runsaasta kuvausaineistosta näkyi silti vain pieni osa, samoin esim. pitkähköstä haastattelusta eduskunnan ulkorapuilla ei ollut sanan sanaa. Ei pääsanomakaan välttämättä tullut kovin kirkkaasti esiin, että olemme hakemassa Satakunnan pysähtyneisyyteen todellista muutosta, sillä jos oikein hyvin käy, saamme kaksi paikkaa. Ensimmäinnen paikka tulee keskustalta niin kuin kyllä ohjelmassakin todettiin, toinen paikka on sitten poissa demareilta. Molemmillahan on nyt kolme edustajaa ja molemmat ovat laskusuunnassa.

Toimittajat ottavat aineistosta omasta mielestään osuvammat katkelmat. Siihen ei ole nokan koputtamista. Kaiken kaikkiaan me PerusSuomalaiset kuitenkin olimme hyvin esillä ja näin kumosimme keskustan piirin puheenjohtajan ja ehdokkaana olevan Huhtasen yksioikoisen kommentin ettei Satakunnassa toteudu Timo Soinin noste. Se jäi vain hänen toiveajattelukseen, sama hurmos on vallalla koko maassa, niin myös ja ennen kaikkea Satakunnassa, jossa aina jo SMP:n ajoilta lähtien puolueen kannatus on ollut koko maan keskimäärää melkoisesti korkeampi.

Ei kommentteja: