torstai 21. huhtikuuta 2011

Eduskunnassa

Nyt se sitten alkoi sano suutari nälkää, kun eduskuntaryhmät pitivät järjestäytymiskokouksensa. Vielä ei ollut kaikki valmista, esim. uutta ryhmähuonettamme vasta valmistellaan, kun entiseen ryhmän käytössä olleeseen pienhuoneeseen ei parhaalla tahdollakaan mahtuisi kymmentäkään saati sitten 39 kansanedustajaa. Tilapäinen kokouspaikkamme on yleisörapun vieressä oleva vierasryhmien kokoustila, jossa omatkin ennen vaaleja eduskunnassa käyttämäni linja-autoryhmäläiset saivat tavata perussuomalaisten kansanedustajia.





Paikan päällä sai nähdä monia ennestään tuttuja, oman aikani siis 24 vuoden takaisia edustajia on eduskunnassa vielä kymmenkunta, joista iloisin tapaamisin näin ja tervehdin Ben Zyskowicziä ja Pertti Salolaista. Benistä tuleekin ainakin aluksi puhemies, Jutta Urpilaisesta 1. varapuhemies ja me perussuomalaiset kolmanneksi suurimpana olemme vaatimassa 2. varapuheenjohtajan pestiä. Monia oman aikani virkamiehiäkin vielä on talossa ja heitäkin oli hauska tervehtiä.





Omassa ryhmässämme vallitsi - kuinkas muuten - hyvä ja hurtti henki. Ryhmäjohdon valinnat olivat yksimielisiä ja ne tehtiin vain hallitusneuvotteluiden ajaksi. Arvostelua on jo yritetty herättää valintojen osumisesta pelkästään uusmaalaisiin puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerneriin ja varapuheenjohtajiin Pietari Jääskeläiseen ja Jussi Niinistöön, mutta heillä kaikilla on tuoretta eduskuntakokemusta ja hallitusneuvotteluissahan ovat mukana myös puolueen puheenjohtajat Timo Soini ja varapuheenjohtajat ja kansanedustajat Pentti Oinonen Kuopiosta ja Vesa-Matti Saarakkala Kurikasta sekä myös puoluesihteeri Ossi Sandvik Jalasjärveltä.





SMP:n Satakunnan piiriä oman kymmenvuotisen pestini jälkeen saman kymmenen vuotta johtanut Martti Mölsä on erinomainen vahvistus ryhmässämme. Sainkin näyttää talon tuntevana hänelle paikkoja, istuntosalia katselimme vain ovelta ja lehteriltä, kun vasta tiistaina saamme valtakirjat ja saliin pääsevät vain kansanedustajat ja tietysti virastoavustajat. Näimme myös kierroksellamme pienestä aukosta ahtautuneen sähkömiehen, joka kiersi korjaamassa istuntosalin yläosan friisiä reunastavia valolamppuja kulkien kapeaa uraa, jossa ei päätä saa huimata alhaalla olevan istuntosalin takia.





Omia työhuoneitakaan ei vielä saatu, ainoastaan sisäänkäyntiaulan vaatekaapit jaettiin. Tiistaina sitten pitäisi jo olla huoneetkin tiedossa tietokoneineen. Uudet monipuoliset kännykätkin on tulossa.





Näin se varsinainen työ on alkamassa, keskiviikkona valitaan puhemiehistö ja torstaina on valtiopäivien alkajaisjumalanpalvelus ja juhlalliset avajaiset. Presidenttihan avaa istuntokauden.

Ei kommentteja: