torstai 11. elokuuta 2011

Kuntiemme yhtymisestä oikeaakin tietoa

Päivän Kankaanpään Seudussa päätoimittaja Antero Karppinen tekee visaisia kysymyksiä Satakunnan sairaanhoitopiirin johtajalle Ahti Pistolle. Kysymykset ovat heränneet sairaanhoitopiirin jaettua Kankaanpäähän ja ilmeisesti muuallekin PoSan alueelle yksipuolisen tiedotuslehden unohtaen vallan muiden tahojen tarjoamat terveydenhoitopalvelut kuten esimerkiksi Pirkanmaan sairaanhoitopiirin.

Tekeillä olevan uuden Parkanon, Jämijärven ja Kankaanpään muodostaman kunnan suuntautumista Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin on aiemminkin monella taholla tehty kyseenalaiseksi, vaikka moneen otteeseen on tähdennetty palveluiden saavutettavuuden pysyvän myös Satakunnan sairaanhoitopiirin suuntaan täysin mahdollisena. Sekä Porin että Tampereen sairaaloiden palveluita voidaan jatkossa hyödyntää aivan tapauskohtaisesti hoidon kiireellisyyden mukaisesti lähimmässä sairaalassa yhteistyössä hoitavan lääkärin kanssa.

Tästä me Kankaanpään kaupungin puheenjohtajistokin olemme antaneet yksimielisen
tiedonannon, ja julkinen tiedotustilaisuus pidetään kaikenlaisen epätietoisuuden kitkemiseksi torstaina 18.8 klo 18 Kankaanpäässä.

Kunntiemme yhdistymisen selvitystöitä on tehty jo vuosikausia, siten emme ole olleet tietoisia emmekä siis ole voineet toimia vasta kesäkuussa syntyneen uuden hallitusohjelman sisällöstä, jonka mukaan hallitus määrittelee kuntauudistuksen tarkemmat kriteerit ja etenemisen vuoden 2011 loppuun mennessä. Pikemminkin olemme tässäkin edelläkävijöitä, kun ohjelmassa luvataan toteuttaa koko maan laajuinen kuntauudistus, jonka tavoitteena on vahvoihin peruskuntiin pohjautuva elinvoimainen kuntarakenne. Puhutaan myös työssäkäyntialueista, Jämijärvi kuuluu sekä Kankaanpään että Parkanon työssäkäyntialueeseen ja Parkanostakin käy työssä Kankaanpäässä 62 henkeä ja päinvastoin 55 hekilöä.

Mukaan ovat tietysti jatkuvasti tervetulleita myös muut yhteisen työssäkäyntialueen Pohjois-Satakunnan kunnat, ei vieläkään olisi myöhäistä. Saadaanhan jo pelkästään näiden kolmen kunnan yhdistymisavustusta 4,3 miljoonaan euroa, määrä tietysti nousisi useampien kuntien myötä.

Ei kommentteja: