sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Keitä oikein ovat 500.000 PerusSuomalaista

Taloustutkimus on julkaissut laajan milipidetutkimuksen puolueiden kannattajakunnasta, siitä selviää myös PerusSuomalaisia äänestäneiden taustat niin ammattiryhmittäin kuin myös vuositulojen suhteen. Pähkinänkuoressa sanottuna puolueen kannattajat koostuvat kaikista kansalaisryhmistä ja tulotasonkin keskiarvo vastaa keskivertoa, siis aivan tavallisia suomalaisia laidasta laitaan.

Suurin ryhmä PS:n kannattajakunnassa on työväestö 40 prosentilla, työväenpuolueeksi itseään mainostavalla kokoomuksella se on 10%, vasemmistopuolueista demarit saa 31% ja vasemmistoliitto kyllä 40%, mutta ihmismäärissä laskettuina PerusSuomalaisia äänestää työläisistä 258.000 kun vasemmistoliittolaisia vastaavasti on 89.000.

Opiskelijoiden ja yrittäjien keskuudessa PS on toiseksi suosituin, yrittäjissä ekana on kokoomus 11%, PS 7%; opiskelijoissa vihreät ovat kärjessä 18%, PS 12%. Absoluuttisissa luvuissa PerusSuomalaisilla on siis opiskelijoiden keskuudessa suurin lukumäärä yli kaksi kertaa suurempana puolueena kuin vihreät.

Puoluekenttää tarkasteltaessa huomionarvoista on, että eläkeläisten keskuudessa kolme vanhaa puoluetta ovat PerusSuomalaisten edellä luvuin sdp kärjessä 32%, keskusta 29% ja kokoomus 21%, kun PS saa 16%. Se kuvastaa vieläkin eläkeläisten keskuudessa vallitsevia luutuneita poliittisia asenteita: mitä kerran olen ollut, sitä olen hamaan kuolemaan asti. Olen keskustellut esimerkiksi monen kokoomuslaisen eläkeläisen kanssa ja melkein yhdestä suusta he sanovat, että luuletko heidän muuttavan mielipidettään, kun ovat koko ikänsä äänestäneet kokoomusta. Ei auta mitään, että puolueen kannanotot ovat etääntyneet kauaksi entisestä koti-, uskonto-, isänmaa-puolueesta, jota irtiottoa vanhat kokoomuslaiset eivät kuitenkaan hyväksy.

Kun ammattijakauman mukaan PerusSuomalaiset ovat Suomen kansa pienoiskoossa, sama on siis vuositulojenkin suhteen. Asiaa esitelleessä Hesarissa ihmetellään, että jopa 5% PS:n äänestäjistä lasketaa suurituloisiksi eli yli 90.000 vuodessa ansaitseviin. Alle 10.000 tienaavia on vastaavasti 9%. Ja muut ovat siltä väliltä. Siis aivan normaali suomalaisten koostumis tässäkin mielessä.

Kyllä kelpaa olla meidän 500.000 aivan tavallisen suomalaisen joukossa suomalaisuuttamme puolustamassa! Ja joukkoomme mahtuu kyllä lisävoimiakin, joita koko ajan onkin tulemassa.

Ei kommentteja: