tiistai 27. syyskuuta 2011

Ministeri myönteinen kuntaliitoksellemme

Niin se vaan etenee vakaasti kuin juna kiskoilla - nimittäin kuntiemme yhteenliittyminen. Siitä saimme taas uuden vakuutuksen kuntien edustajien valtuuskunnan vierailtua kuntaministeri Henna Virkkusen vastaaotolla eduskuntatalossa.

Kun me kolme liitosneuvottelussa olevaa kuntaa Kankaanpää, Jämijärvi ja Kankaanpää kuulumme kahteen eri maakuntaan, on ollut pelättävissä sen vaikeuttavan suunnitelmiamme, jos valtiovalta on juuri sen täden vastaan pyrkimyksiämme. Ministerin suusta kuulimme vapauttavan sanoman, että niin kuntarajat kuin maakuntarajatkaan eivät saa olla esteinä järkeville kuntien yhdistämisille, niin ei tässä meidänkään tapauksessamme.

Ministeri Virkkunen oli erittäin myötämielinen tähän hankkeeseemme, joka on lähtenyt liikkeelle vapaaehtoisesti ja jo pari vuotta ennen nykyisen hallituksen aloittamista. Työssäkäyntialueet ovat ohjellisia, mutta on huomioitava, että kyllä myös Kankaanpään ja Jämijärven suunnasta käydään työssä Parkanossa kuten sieltäkin vastavuoroisesti päinvastaiseen sunntaan. Tässäkään ei ole mitään estettä liitoksellemme.

Liikkeellä neuvottelussa oli kaikkien kolmen kunnan luottamusmiesjohto ja kunnanjohtajat. Tyytyväisesti otimme vastaan tämän hyvin valmisteltua hankettamme eteenpäin vievän ministerin kannanoton. Olemme taas askeleen lähempänä kuntiemme yhteenliittymää.

Ei kommentteja: